En Sıcak Konular

Rusya'dan itiraf: Uçak kazasında ölenlerin kartları çalındı

8 Haziran 2010 14:27 tsi
Rusya Soruşturma Komisyonu, düşen Polonya uçağında hayatını kaybedenlere ait kredi kartlarının bölgede görev yapan Rus askerleri tarafından çalındığını doğruladı.

 Katin katliamının anma törenleri için Rusya'ya gelen Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski dahil 96 kişi, 10 Nisan'da Smolensk askeri havalimanına iniş yaparken, düşen uçakta feci şekilde hayatlarını kaybetmişti.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin yaptığı açıklamada, Polonya heyetinden tarihçi Andrzej Przewoznik'e ait kredi kartının askerler S.A. Syrov, I.V. Pustovar, A.S. Pankratov ve Y.S. Sankov tarafından çalındığının tespit edildiğini söyledi. Rusya İçişleri Bakanlığı'nın ya da polis teşkilatının suçlanmasının doğru olmadığını kaydeden Rus yetkili, olaya karıştığı tespit edilen dört asker hakkında dava açıldığını belirtti. Markin'e göre hırsızlık yapanlar polis değil, asker.

Polonya hükümet sözcüsü Pawel Gras dört Rus polisinin nisan ayında düşen Polonya Cumhurbaşkanlığı'na ait uçakta kurbanlara ait kredi kartlarını çaldıklarını ve bu nedenle de tutuklandıklarını iddia etmişti. Gras'a göre 46 yaşındaki tarihçi Andrzej Przewoznik'e ait kredi kartı çalınan eşyalar arasında. İddialara göre tutuklanan Rus güvenlik görevlileri kazadan bir kaç gün sonra Przewoznik'e ait kredi kartından yaklaşık 2 bin dolarlık harcama yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Aleksey Kuznetsov da dört askerin çaldıkları kredi kartlarından yaptıkları 60 bin 345 ruble (2 bin dolar) harcamanın tarihçi Przewoznik'in ailesine ödeneceğini ifade etti. Kuznetsov askerlerin suçlarını kabul ettiklerini de belirtti.

İDDİALARIN SONU GELMİYOR

Rusya'nın Smolensk askeri havalimanına 10 Nisan'da iniş yaparken düşen Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile birlikte 96 kişinin ölümüne neden olan uçak kazası ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Uçağın kokpitinde pilotlardan başka yetkililerin bulunduğu iddia edilirken, kara kutularla ilgili incelemeleri Rusya tamamlayarak Polonyalı yetkililere verdi. Önümüzdeki günlerde kaza nedeni ile ilgili resmi bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

Daha önce de FSB'nin olaydan hemen sonra bölgeye geldiği ve olay yerinde bulunan NATO'ya ait gizli şifrelerin bulunduğu laptop bilgisayar, flash kartlar ve diğer belgeleri aldığı iddiaları Polonya askeri savcılığı tarafından yalanlanmıştı. Spekülasyon amaçlı üretildiği belirlenen bir kısım görüntülerde, siyah elbiseler içindeki insanların uçak kazasından yaralı kurtulanları öldürdükleri iddiaları ise iki ülke resmi makamlarınca ciddiye alınmamıştı.

(CİHAN)



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs