En Sıcak Konular

İstanbul'da eylem hazırlığında 5 kişi yakalandı

8 Haziran 2010 14:04 tsi
İstanbul'un farklısemtlerinde gözaltına alınan beş zanlının birçok market bombalama olayının faili olduğu iddia edildi

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, kamu güvenliğini tehlikeye düşürmek amacıyla, bombalama türü eylemleri organize ettikleri, eylemlere katıldıkları ve yeni eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddiasıyla 5 kişi yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince koordineli olarak sürdürülen çalışmalarda PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi.

Buna göre, Bahçelievler, Esenyurt, Ümraniye ve Zeytinburnu'da belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, kamu düzenini bozarak, güvenliğini tehlikeye düşürmek amacıyla, bombalama türü eylemleri organize etikleri, eylemlere katıldıkları ve eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla 5 kişi yakalandı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 3 adet kullanılmaya hazır bomba düzeneği, bomba yapımında kullanılan kimyasal madde, torpil ve fitil, kullanılmaya hazır 42 adet molotofkokteyli ile örgütsel içerikli doküman ve yayınlar ele geçirildi.

KARIŞTIKLARI İDDİA EDİLEN EYLEMLER

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlıların, 13 Eylül 2009 ile 5 Haziran 2010 tarihleri arasındaki 9 aylık süre içinde 2'si bomba patlatılması, 7'si bomba konulması olmak üzere 9 ayrı olaya karıştıklarının belirlendiği ifade edildi.

Söz konusu kişilerin karıştıkları olaylar şöyle sıralandı:

13 Eylül 2009'da Zeytinburnu'nda bir market önüne bomba konulması, 10 Kasım 2009'da Zeytinburnu'da bir ilköğretim okulu duvarının dibine bomba konulması, 12 Aralık 2009'da Zeytinburnu'da bir sokak içine bomba konulması, 7 Şubatta Zeytinburnu'da bir siyasi partinin binasının arka tarafına bomba konulması, 1 Nisanda Bahçelievler'de bir sokakta bomba patlatılması, 31 Mayısta Esenyurt'ta bir market önüne bomba konulması, 3 Haziranda Ümraniye'de bir cadde üzerinde bomba patlatılması, 5 Haziranda Zeytinburnu'da bir sokakta pazar tezgahlarına bomba konulması, 3 ayrı siyasi parti ilçe teşkilatlarına yönelik bombalama eylemi girişimi.

Emniyette işlemleri tamamlanan M.B, F.E, A.K, R.A. ve H.T'nin Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildikleri kaydedildi.



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs