En Sıcak Konular

'Kasırga' belediye başkanlarını vurdu

8 Haziran 2010 13:49 tsi
Antalya'daki 'Kasırga 1' operasyonunda aralarında iki ilçe belediye başkanının da olduğu 57 kişi gözaltına alındı.

İzmir'in Buca ilçesine de uzanan operasyonda Antalya merkezli bir temizlik şirketinin, operasyon kapsamında adı geçen tüm belediyelerin ihalelerine girdiği ve temizlik işini üstlendiği kaydedildi. Şirketin ihalelere fesat karıştırdığı tespit edilince düğmeye basıldı.


Antalya'da bazı ilçe belediyelerine 'ihaleye fesat karıştırma, rüşvet alma, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçlamalarıyla operasyon yapıldı. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 'Kasırga 1' adını verdiği operasyonda aralarında Manavgat'ın CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Korkutleli'nin MHP'li Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin de bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı. Dün sabah erken saatlerde çeşitli adreslere düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların çoğunun kamu görevlisi olduğu belirtiliyor.

Gözaltına alınanlar arasında, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ve koruması ile bir birim müdürü, Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen ve birim müdürü oldukları belirtilen 4 görevli, Muratpaşa Belediye başkan yardımcıları Muzaffer Türe ve Arif Kuş, Kepez Belediyesi'ndeki bir kurum yetkilisi, İzmir Buca Belediyesi Başkan Vekili Hüsnü Kaya, Bucamar Genel Müdürü Fatih Kara ve Temizlik İşleri Müdürü Ali Yaşar bulunuyor. Ayrıca operasyon kapsamında Antalya Muratpaşa'da görevli Zabıta Müdürü Mehmet Baki Uçar, CHP Antalya Gençlik Kolları eski Başkanı Can Deniz ve çetenin liderliğini yaptığı öne sürülen ve belediyenin çöp ve temizlik işlerini alan şirketin sahibi Aziz Yıldız da gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre operasyonun devam ettiği, bu kapsamda gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. Yakalanan zanlıların, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak-vermek' gibi suçlarla gözaltına alındığı bildirildi. İddialara göre Aziz Yıldız'ın sahibi olduğu Antalya merkezli temizlik şirketinin, operasyon kapsamında adı geçen tüm belediyelerin ihalelerine girdiği ve temizlik işini üstlendiği kaydedildi. Savcılığın, gelen ihbarı değerlendirerek aylardır yaptığı soruşturmada, şirketin girdiği ihalelere fesat karıştırıldığına yönelik tespitler yapıldığı öne sürüldü. Teknik ve fiziki takiple süren soruşturmada savcılığın talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü 500 polisle suçlara karıştığı iddia edilen kişilerin yakalanması için operasyon yaptı.

Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolü için Antalya Adalet Sarayı'na getirildi. Çıkışta gazetecilerin 'Neden gözaltına alındınız?' sorularını cevapsız bırakan zanlılardan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Kolay gelsin arkadaşlar. İyi çalışmalar." demekle yetindi. Zanlılardan bazılarının neşeli olduğu gözlenirken, bir kadının, polisin kolundayken şarkı söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, operasyon ile ilgili bilgisinin olmadığını söyledi. Evcilmen, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı başlamadan önce gazetecilerin soruları üzerine "Arkadaşlar neyi değerlendireyim? Ben de takip ediyorum. Herhangi bir malumatım yok. Hukukçular gerekli bilgilendirmeyi bana aktardıktan sonra değerlendirmeyi yaparım." dedi.

ZAMAN



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,171 µs