En Sıcak Konular

Gemiden sağ kurtulan Atila: 40 saat aç-susuz kaldık

8 Haziran 2010 13:03 tsi
Gazze'ye insani yardım götüren gemiye İsrail'in yaptığı saldırının yankıları sürüyor. Gemide bulunanlardan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atila, İsrail saldırısı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Geminin İsrail askerlerini

Saldırının ardından İsrail'de esaret altında kaldıkları sürede yaşadıklarını anlatan Atila, Mavi Marmara gemisinin karadan 77 mil açıkta saldırıya uğradığını vurguladı. Uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğradıklarını belirten Atila, yaşananları şöyle dile getirdi: "Antalya'dan yola çıktığımızda İsrail'den bir saldırı olabileceğini bekliyorduk. Ancak saldırıya uğradığımız yerde ve saatte böyle durumla karşılaşacağımızı beklemiyorduk. İsrail askerleri sabahın erken saatlerinde hücum botlarla gemiye yanaştılar. O sırada geminin üst güvertesindeydim. Helikopterlerle askerler gemiye indi. Gemideki uydu yayınını kesmeye çalıştılar. Biz de karşı koyduk. O esnada İsrail askerleri silahla saldırdı ve arkadaşlarımız şehit oldu. Gemide silah yoktu. Uydudan canlı yayın kesilmeden 2 şehidin haberini verdik. Tüm dünya aynı anda saldırıyı duydu. Helikopterle gemi üzerinde şiddetli bir ışıklandırma yapıldı. Gemiye inen İsrail askerleri, ellerimizi bağladılar. Helikopterden yayılan ışık, kör edecek düzeyde etkiliydi, bir süre çevremizde olup biteni göremedik."

"İSRAİLLİ ASKERLER, 'ONE MINUTE'İ SİZE YEDİRECEĞİZ' DİYORLARDI"

Gemide bulunan tüm yolcuların İsrail askerleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirten Atila, Aştod Limanı'na götürüldükten sonra yaklaşık 40 saat aç-susuz bırakıldıklarını ifade etti.

Atila, "İsrail ajanları tarafından prefabrik binalarda sorgulandık. İyi derecede Türkçe konuşuyorlardı. 'One minute'i size yedireceğiz' şeklinde sözlü sataşmalarda bulunuyorlardı. Daha sonra bizleri yaklaşık 1,5 saatlik karayolu yolculuğunun ardından çölün orta yerindeki bir cezaevine götürdüler. 4 kişilik hücrelerde 2 gün boyunca kaldık. Dış dünyadan bihaber hiç çıkamayacağımızı düşünüyorduk." diye konuştu.

"ELBİSELERİMDE KİMYASAL BİR MADDE BULDUM, SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIM"

Türkiye'ye bir daha hiç dönemeyeceklerini düşündükleri bir vakitte serbest bırakıldıklarını belirten Atila, havaalanına iner inmez sağlık kontrolünden geçirildiklerini ifade etti.

Elbiselerine kimyasal bir madde konulduğunu ve bunu dün fark ettiğini belirten Behçet Atila, maddenin incelenmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

 
cihan



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,156 µs