En Sıcak Konular

ABD'den Erdoğan'a Hamas cevabı

8 Haziran 2010 12:43 tsi
ABD'den Erdoğan'a Hamas cevabı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Hamas terör örgütü değildir' dedi. Amerika bu yöndeki fikrini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, ABD’nin Hamas’ı terör örgütü olarak gördüğünü ve bu konudaki görüşünün net olduğunu bildirdi.

Crowley, günlük basın toplantısında bir gazetecinin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hamas’ın terör örgütü olmadığı yönündeki sözlerine katılıyor musunuz" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

ABD’nin Hamas’a yönelik tutumunda bir değişiklik olmadığını kaydeden Crowley, "son birkaç yılı izleyen, İsrail’e, sivil nüfusa binlerce roket fırlatıldığını gören bir kişinin, Hamas’ı bir terör örgütü olarak kabul edebileceğini" ifade etti. Crowley, "ABD, Hamas’ı bir terör örgütü olarak tanımladı ve bu konudaki görüşümüz net" diye konuştu.

"Hamas’ın, söz ve eylemleriyle bir terör örgütü olduğunu gösteren çok sayıda kanıt bulunduğunu" belirten Crowley, "(Hamas), belli unsurları Gazze halkına sosyal yardım sağlamış olsa da bölgede yapıcı bir rol oynamadı. Hamas, eylemleriyle Gazze halkının insani açıdan halen içinde bulunduğu kötü duruma önemli katkıda bulundu" dedi.

Crowley, İsrail’nin Gazze’ye giden yardım gemilerine saldırısında Türk asıllı ABD vatandaşı Furkan Doğan’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili bir Amerikan soruşturmasının olup olmayacağının sorulması üzerine, halen gemide neler yaşandığına dair daha fazla bilgi toplamakta olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Crowley, bir başka soru üzerine, İran’a yaptırım tasarısının BM Güvenlik Konseyi’nde bu hafta oylamaya sunulmasını beklediklerini bildirdi.



Bu haber 1,303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,268 µs