En Sıcak Konular

Dünyanın 'en şanslı' yöneticisi

8 Haziran 2010 10:23 tsi
Dünyanın 'en şanslı' yöneticisi Felaketten sadece bir ay önce....

BP'ye ait Meksika Körfezi’ndeki “Deepwater Horizon” petrol platformunun 20 Nisan’da çıkan yangınla birlikte batması, sadece ABD'yi değil tüm dünyayı etkileyen bir çevre felaketine dönüşmüştü. Bir türlü kapatılamayan kuyudan sızan tonlarca petrol, ABD'nin meksika körfezi kıyılarında çevre tahribatına yol açarken, Obama yönetimini de zora sokmuştu. BP'nin bir türlü kapatamadığı kuyu hakkında çeşitli komplo teorileri dile getirilmiş, biz de iyibilgi olarak bunların arasında keskin olgulara dayanan bir teoriyi okuyucularımıza iletmiştik. Özetlersek, O teoriye göre bu bir kaza değildi. Bilerek yapılmıştı ve amacı henüz bilinmemekle beraber, doğuracağı sonuçlara bakarak, bazı şeylerin tesadüf olamayacağına dair keskin şüpheler vardı. (Bkz: Dünyanın sonunu bilen adam)

2 gün önce İngiliz Telegraph gazetesinde çıkan bir haber, bize felaketin 'kaza olmadığına dair' şüphelerimizi daha da arttıracak bazı bulgular verdi. Jon Swaine and Robert Winnett tarafından hazırlanan habere göre, BP yöneticisi Tony Hayward, çevre felaketine dönüşecek ve BP'yi milyarlarca dolar zarara uğratacak petrol platformu kazasından 1 ay önce (17 Mart 2010) sahip olduğu 1.2 milyon sterlin değerindeki 223,288 BP hissesini elinden çıkarmış! Kazadan sonra %30 değer kaybeden BP hisselerini elinden çıkartarak, 423,000 Sterlin kar etmiş, Sayın Hayward. Fakat haberde, şimdilik Hayward'ın önceden edinilmiş bir bilgiye dayanarak satışı gerçekleştirdiğine dair hiçbir bulgu olmadığı kaydedilmiş.

Yani tamamen 'tesadüf'.

Dünyanın en büyük çevre felaketlerinden birinden sorumlu şirketin yöneticisi tam bir ay önce elindeki hisseleri satışa çıkarıyor. Ve kimse bu durumdan şüphelenmesin deniyor.

iyibilgi olarak güvenilir kaynakların verdiği bu bulgular ışığında, sormadan duramayacağız: Ya bu bir kaza değilse? Kim böyle bir çevre felaketinden faydalanabilir ki?

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 2,706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,100 µs