En Sıcak Konular

Belediye Başkanının CHP üyeliği sahte çıktı

8 Haziran 2010 09:44 tsi
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın seçildikten 15 ay sonra CHP’ye üye olduğu ortaya çıktı. Yargıtay bir yazıyla CHP Genel Merkezi’ni uyardı.

Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal eden skandal, Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal ve ekibinin 15 ay sonra CHP’ye üye olduklarını ortaya koydu.

15 AY SONRA CHP’YE ÜYE OLDU

28 Mart 2004’te gerçekleşen yerel seçimlerde Beşiktaş Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan İsmail Ünal, resmi kayıtlara göre; başkan seçildikten sonra 29 Haziran 2005 yılında saat 17.10 itibariyle CHP’ye üye oldu. Başkan Ünal’ın ekibinde yer alan ve Beşiktaş Belediyesi’nde çeşitli görevlere getirilen Hüseyin Alp, Uğur Büyükbalkan Yalçın Dede, Hakan Mehmet Hanif, Akın Keskin, Rakel Kezbraşvili, Halim Özcan, Serin Leman Taşkıran, İsmail Torun ve Fikret Ünal’ın da yerel seçimler öncesinde CHP’nin naylon üyesi oldukları tespit edildi.

YARGITAY OLAYA EL KOYDU

CHP’li bir parti üyesinin yaptığı ihbar üzerine müffetişler tarafından yapılan incelemede; toplam 11 kişinin sahte üye oldukları belirlendi. Olayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesinin ardından Siyasi Partiler Sicil Bürosu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na yazı gönderildi.

Aradan geçen 5 yıllık sürede hukuki sürecin halen devam ettiği öğrenildi. Skandal’ın ortaya çıkmasından sonra ise Beşiktaş Belediyesi’nin yönetiminde bazı değişiklikler yapıldı. Yalçın Dede, Serin Leman Taşkıran, Hakan Mehmet Hanif, Hüseyin Alp gibi isimler ilçe yönetiminden çıkarılırken; hem ihale komisyon başkanı, hem meclis üyesi hem de Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükbalkan ile Başkan danışmanı Rakel Kezbraşvili ve Meclis üyesi Akın Keskin ise görevine halen devam ediyor. 

star




Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,249 µs