En Sıcak Konular

THY, kâr yapan global 5 şirketten biri olarak örnek gösterildi

7 Haziran 2010 20:35 tsi
Türk Hava Yolları (THY), Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) 66.Yıllık Genel Kurulu (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirve Toplantısı'nda örnek şirketler arasında gösterildi. Havacılık sektörünün

IATA'nın Genel Müdürü ve CEO'su Giovanni Bisignani, son 10 yıldır devam eden küresel ekonomik krizin sektörü nasıl etkilediğini anlatarak, toplamda 50 milyar dolar kayıptan söz etti. Doğal afetlerin de olumsuz etkisine de değinen Bisignani, tüm olumsuzluklara rağmen kar yapan şirket mevcut olduğunun altını çizerek THY'nin de yer aldığı 5 şirketi örnek gösterdi.

THY Genel Müdürü ve CEO'su Dr.Temel Kotil, THY'nin önemli mesafe kat ettiğinin altını çizerek, "Ama geldiğimiz yer bize yeterli değil, dünyanın en kaliteli şirketi haline gelsek bile çalışmamız ve çaba harcamamız gerekiyor. THY olarak Avrupa'nın 3.büyük şirketiyiz, sekizden üçe geldik. Ama ben dünya 3.sü olmayı tercih ederdim, inşallah yakında onu da gerçekleştireceğiz." dedi. IATA'nın Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Temel Kotil, yönetim kurulunda havacılık sektöründeki sıkıntıları ele aldıklarını anlattı. "Özellikle ABD'nin sorun çıkarmasından dolayı uçaklara girmeden önce güvenlik kontrollerindeki sıkıntıları, hem akaryakıt fiyatlarının artması ve havacılık sektörüne etkisini masaya yatırdık. Ayrıca Avrupa'da havacılık sektörü bu yıl yaklaşık 2 milyar Euro zarar edeceği tahmin ediliyor." diyen Kotil, şöyle devam etti: "Bu gün ise genel IATA Genel Kurulu yapılıyor. Ortak görüş 2010 yılında ekonomik krizin bittiği yıl olarak algılanıyor. Fakat bazı havayolların sıkıntıları devam edecek. Uçak filolarının yeni olmamasının getirdiği sıkıntılar var, büyük havayolları yolcu kaybediyor ciddi bir şekilde."

En çok kar eden 5 havayollarının içinde THY'nin de yer alması ilgiyi arttırdığını belirten Kotil, "İnşallah hep kar eden şirket olacağız. IATA'ya ilk katıldığım toplantı 2003 yılında Washington D.C.'deydi. Bize o zaman gösterilen ilgiyle şimdiki arasında çok fark var." dedi. İstanbul'u havacılığın dünya merkezi haline getirmek için çaba harcadıklarını söyleyen Kotil, sözlerini söyle tamamladı: "IATA'nın 2008 yılındaki toplantısı İstanbul'da düzenlenmişti. Herkes 'En güzel toplantı İstanbul'dakiydi' diye bize iltifat ediyorlar. THY'ye yakışan İstanbul'u dünyanın havacılık merkezi haline getirmek, İstanbul zaten buna aday. Halihazırda dünyanın 122 şehrine bağlıyoruz İstanbul'u, sene sonunda 136 şehre ulaşmış olacağız."

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu ise toplantının amaçları ve verimliliğini dile getirdi. "Dünya havacılığın şu anki durumunun tespiti yapılıyor ve 2050 vizyonu görüşülüyor. Havacılık sektörünün bütün oyuncuları, yönetici ve yetkilileri burada. Herkes birbiriyle görüş alış-verişi yapıyor, çok yararlı geçiyor." diyen Topçu, THY'ye olan ilgiyi şöyle özetledi: "IATA başkanı Türk Hava Yolları'nı örnek şirketleri arasında gösterdi. Havacılık sektörü 10 milyar Euro'luk kayıptan yakınırken, THY kar etmesi kurumumuzu örnek gösterilen 3-5 şirket arasına dâhil etmiştir, biz de bundan çok memnuniyet duyuyoruz."

THY Yönetim Kurulu Üyesi ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Turan Erol ise THY'nin başarılı çalışmaları Türkiye'deki diğer sektörlere de örnek olmasını diledi. "THY ve yönetimine çok değer veriliyor ve başarıları konuşuluyor." diyen Erol, bunun çok gurur verici olduğunu, bu çalışmalara devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

(CİHAN)



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs