En Sıcak Konular

Hipnozla işkence davasında flaş !

7 Haziran 2010 16:00 tsi
Astsubaylara hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan'ın 4 avukatı davadan çekildi.

Kayseri'de Hava İkmal Bakım Merkezi'de görev yapan 3 astsubayın askeri belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınması sürecinde, astsubaylara hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan'ın 4 avukatı davadan çekildi. Avukatlar, Gürol Doğan hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını da açıkladılar.

Gürol Doğan'ın avukatlarından Sümer Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada Gürol Doğan'ın Mahkeme Başkanı Kemal Alver hakkındaki iddialarının bir gazete yer aldığını belirterek şunları söyledi:

''Müvekkilim Gürol Doğan, bilgimiz dışında mahkemeye verdiği el yazılı savunmasında Mahkeme Başkanı Kemal Alver hakkında asılsız iddialarda bulunmuştur. Müvekkilim bu iddiaları aynı koğuşta kalan diğer tutuklulardan almıştır. Her zaman güven duyduğumuz ve duymaya devam ettiğimiz mahkeme yargıcına ve tüm avukatlara çirkin dayandırmalarda bulunmak kişilik bozukluğudur. Yargının itibarını, onurunu koruma sorumluluğumuz vardır. Bu çirkin davranışı esefle karşılıyoruz ve kınıyoruz.''

Avukat Sümer Erol, açıklamasında Gürol Doğan'ın diğer avukatları Metin Ceylan, Bülent Hodul ve Ahmet Çelebi ile birlikte davadan çekildiklerini ve müvekkilleri Gürol Doğan hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını da belirtti.
Bir gazetede bugün manşetten verilen haberde; hipnozla işkence yaptığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan'ın 14 Mayısta Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmanın bitiminde, mahkeme başkanına mübaşirle 'yazılı savunmam' diye gönderdiği 37 sayfalık dosyada, Hakim Kemal Alver'in bazı hayat kadınlarıyla ilişki kurduğu ve bu ilişkinin bazı davaların sonucunu etkilediği iddiaları yer almıştı.

Mahkeme Başkanı Kemal Alver'in de bu iddialar karşısında davadan çekildiğini bildirmişti.

Kayseri'de garnizonla ilgili bir belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddia edilen astsubay Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç, Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından 17 Mart tarihinde yapılan duruşmada ''Resmi evrak üzerinde tahrifat yapmak'' suçundan tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

Serbest bırakılan 3 astsubay, emekli Yarbay Gürol Doğan hakkında kendilerine işkence yaptığı ve hipnozla ifadelerini aldığı iddiasıyla dava açmışlardı.

Emekli Yarbay Gürol Doğan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Ocak tarihinde yapılan ilk duruşmada tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs