En Sıcak Konular

Liderler İstanbul'da buluştu

7 Haziran 2010 12:49 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da başlayan ve 3 gün sürecek "III. Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler(AİGK/CICA)" konferansına katılan liderlerle bir araya gelmeye başladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, AİGK / CICA konferansını yerli ve yabancı olmak üzere akredite 600 basın mensubu takip ediyor. İstanbul’da liderleri bir araya getiren zirve kapsamında Şah Deniz II projesinin de imzalanması bekleniyor.

İstanbul’daki zirvenin ilk gününde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.00’de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 12.15’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 13.45’de Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad, 15.00’de Birleşmiş Milletler 64. Genel Kurulu Başkanı Ali Treki, 16.00’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 17.00’de Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, 17.40’da İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedi Nejad ile Çırağan Sarayı Sultan Suit’de görüşecek.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN BASIN AÇIKLAMASI 16.00’DA-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile saat 13.45’de bir araya gelmesinin ardından, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la 15.00’de, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas‘la 16.45, Irak Cumhurbaşkanı Tarık Haşimi ile 17.30’da, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile 18.10’da, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile 18.44’de görüşecek. Bugünkü zirve kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 16.00’da bir basın açıklaması yapacak.

-GÜL, PUTİN İLE YARIN GÖRÜŞECEK-

İstanbul’da yarın da devam edecek AİGK /CICA zirvesinde dönem başkanı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in açılış konuşmasının ardından, dönem başkanlığı Türkiye’ye devredilecek. Dönem başkanı olan Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşmasının ardından, İstanbul’a gelen heyet başkanları birer konuşma yapacaklar. Aynı gün Cumhurbaşkanı Gül, 16.10’da Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ve heyetini kabul edecek. Gül, akşam saatlerinde ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Rusya Federasyonu Başbakanı Viladimir Putin akşam yemeğinde bir araya gelecek.

milliyet



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,175 µs