En Sıcak Konular

İstanbul'da ilk ve orta dereceli okullar tatil

7 Haziran 2010 12:37 tsi
İSTANBUL'da gece yarısı etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Yağış nedeniyle, Tuzla, Pendik ve Kurtköy’deki bazı yollar ve alt geçitler su ile doldu. Bu nedenle araçlar yolda kaldı. İstanbul Valiliği de yağışın öğle saatlerinden i

Yağışın şiddetini arttırması nedeniyle, rögarlar taştı. Bodrum katta bulunan bazı ev ve işyerlerini de su bastı. Vatandaşlar, baskınlar nedeniyle belediyelere tepki gösterdi. İtfaiye ekipleri, su baskınlarına müdahale etmeye çalıştı.

İSTANBUL İÇİN SAĞANAK UYARISI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, İstanbul’da halen aralıklarla devam eden sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak yarın öğle saatlerine kadar şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa neden olacağı bildirildi. Yetkililer vatandaşları, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olası tehlikelere karşı uyardı.


OKULLAR TATİL

Şiddetli yağış nedeniyle İstanbul'da ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.


ENGELLİ ÇALIŞANLAR İDARİ İZİNLİ


İstanbul Valiliği sağanak yağışın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artıracağını bu nedenle engelli kamu görevlileri idari izinli sayıldığını açıkladı.

 

YAĞIŞLARIN ARDINDAN MARMARA'DA SICAKLIK ARTACAK

Marmara Bölgesi'nde, 9 Haziran Çarşamba gecesine kadar sürecek yağışların ardından hava sıcaklığının 9 derece kadar artış göstermesi bekleniyor.

TÜRKİYE’NİN GENELİNDE YAĞIŞLAR BUGÜN DE DEVAM EDECEK                                           

Türkiye’nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bugün de devam edecek. Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bugün de devam edecek. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, Trakya'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul'un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul'un Avrupa yakasında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım, heyelan v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar gibi) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Avrupa yakasında kuvvetli, Anadolu yakasında aşırı olması beklenmektedir. Rüzgar il genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. (23)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (22)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (30)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, il geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (24)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu (34)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli dışında bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İstanbul'un Avrupa yakası ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli ,Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova çevrelerinde aşırı olması beklenmektedir. Rüzgar bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kütahya, Afyon ve Uşak çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir.

AKDENİZ: Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Isparta il genelinde kuvvetli olması beklenmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, Ankara, Çankırı, Konya ve Kırıkkale ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Eskişehir il genelinde kuvvetli olması beklenmektedir.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Düzce ili genelinde çok kuvvetli ve aşırı, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Çorum, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzeyi (Erzurum, Tunceli, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Van, Hakkari ile akşam saatlerinde Malatya çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. 

hurriyet



Bu haber 846 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,042 µs