En Sıcak Konular

Gandi'den Erdoğan'a cevap gecikmedi

7 Haziran 2010 10:58 tsi
Gandi'den Erdoğan'a cevap gecikmedi Başbakan Erdoğan'ın Telaviv avukatı olmakla suçladığı CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan cevap gecikmedi.

Kılıçdaroğlu AK Partili vekilleri İHH gemisine bindirmeyen Arınç'ın İsrail avukatı olduğunu iddia etti. Gülen'in açıklamalarına şaşırmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, seçimlerde yüzde 40'ın üstünde oy olmak istediğini söyledi. Başsavcı Yalçınkaya'nın Anayasa değişikliği paketiyle ilgili uyarılarının dikkate alınması gerektiğini savundu..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV Ankara temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AVUKAT ARIYORSA ARINÇ'A BAKSIN

“İç politika yoluyla dış politika, iç politika yoluyla da dış politika yapılıyor. İsrail’in avukatlığını yaptığım doğru değil, ben halkın avukatlığını yaparım. Başbakan avukat görmek istiyorsa sağ tarafına baksın, orada Bülent Arınç’ı görecektir. Arınç, AKP’li vekilleri gemiye bindirmediğini söyledi. Niçin? Başbakan bunun yanıtını versin.

ÇOCUKLAR ÖLÜME YOLLANDI

Başbakan’ın İsrail’e bir tek savaş ilan etmediği kaldı. Biz söylediklerini not ettik. Ne söyledilerse gereğini yapacaklar. Yoksa halka şikayet edeceğiz. Türkiye’nin onuru kırılmıştır, bunun onarılması lazım. Dışişleri Bakanlığı İsrail’le olan yazışmaları halka açıklasın. Ölen T.C. yurtaşlarının kanı yerde kalmamalıdır. Milletvekilini bindirmediniz. Çocuklar ölüme doğru yola çıkarıldı. Bunun sorumlusu kim, önlem almayan kim?

AÇILIM SONRASI 114 ŞEHİT

AKP gündem değiştirme kararlılığını göstermiştir. Gündemde CHP vardı, işsizlik vardı, esnafın ve çiftçinin sorunu vardı. Açılımdan bu yana biz 114 şehit verdik. İskenderun’da 6 şehit vardı, şimdi bunları konuşan var mı?

BATI HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYOR

Hamas’ı AB ve ABD terör örgütü olarak kabul ediyor. Dikkatli olmalıyız.
Başbakan fincancı dükkanına giden bir fil gibi. Allahtan camdan okuyor yoksa kimbilir daha neler söylecekti... Türkiye batıda farklı bir tartışma konusu haline gelirse geçmişteki tüm değerleri kaybetmiş oluruz.

GÜLEN'İN AÇIKLAMALARI

Fethullah Gülen’in açıklamaları beni çok fazla şaşırtmadı. Bu olayın sağduyu zemininde tartışılması gerekiyor.

BAŞSAVCI DİKKATE ALINMALI

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya tarafsız değildir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda taraf olmak durumundadır. Başsavcının uyarıları dikkate alınmalıdır.  aşsavcı'nın uyarıları sanırım herkes tarafından değerlendirilecektir.

MAHKEMEDEN NE ÇIKAR BİLMİYORUM

Başbakan, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmayı suç olarak saymaya başladı. Bu demokrasiyi bilmemektir. Suçlanıyoruz, suçlanmaya da devam ediyoruz. Mahkemeye başvurmayı bir 'hukuk ayıbı' olarak sunarsanız, sizin hukuk ve demokrası bilgisinizden şüphe duyarız. Biz vatandaşın hakkını aramak için mahkemeye başvuruyoruz. Mahkemeden ne karar çıkacağını bilmiyorum.

KORKU İMPARATORLUĞU

Getirilmek istenen düzenlemeleri Avrupa Birliği ülkeleri de kabul etmez, kendi ülkelerinde uygulatmaz. AB ülkelerinde yargının bağımsızlığının güçlendirilmesi isteniyor.  YÖK’ü, STK’ları ele geçirdiniz. Korku imparatorluğu yarattınız. Bu anayasa değişikliği 12 Eylül Anayasasından daha tehlikelidir.

HEDEF YÜZDE 40'IN ÜSTÜNDE OY

AKP erken seçim derse, biz buna hazırız. AKP’in çok ciddi bir güven kaybı var. Seçimlerde daha önce telaffuz ettiğimiz yüzde 40’ını daha fazlasını bekliyorum. Türkiye’nin kaderini sandıkta değiştireceğiz. Hedefimiz yüzde 40’ın üzerinde oy almak.

GÜRSEL TEKİN'E SÖZ VERMEDİM

CHP’de kimseye söz vermedim. Parti Meclisi’ne seçilen isimlere MYK sözü vermedim, buna Gürsel Tekin de dahildir. Biz, kolektif bir anlayışı getirmek istiyoruz. Gürsel Tekin halkla sıcak ve sağlıklı ilişki kuran birisidir. İstanbul’a istiyorsa bunu da değerlendiriz. Ancak kendisiyle bu konuda konuşmuş değilim. CHP müthiş bir çizgi yakaladır. Her parti üyesinin üzerine titriyoruz, Gürsel Tekin de bunlardan birisidir.

BAYKAL'IN ÖNERİLERİ ÖNEMLİ

Yeni bir araç aldık. Plakayı yeni bir araca takıp kullanacağız. Deniz Baykal’la görüşeceğiz, eleştiri ve önerilerini dikkate alacağız.

Telaviv avukatı polemiği
Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, Konya’dan İsrail’e, İsrail hükümetine seslendiğini hatırlatarak, "Üç dilde Tevrat’taki 10 Emir’in altıncısını hatırlattım, ’Öldürmeyeceksin’ dedim. Çok ilginçtir, ben Tel Aviv’e seslendim, cevabı ne yazık ki Keşan’dan geldi" dedi.  Kılıçdaroğlu bir gün önce Keşan'da yaptığı konuşmasında "Bunu güzel söylüyorsun ama bunun bir de sekiz emri var. Orada da 'Çalmayacaksın' diyor. Dokuzuncu emri ise 'Yalan söylemeyeceksin' diyor." şeklinde konuşmuştu.



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs