En Sıcak Konular

Gazze'ye yeni gemi bu hafta yola çıkıyor

7 Haziran 2010 09:56 tsi
Gazze'ye yeni gemi bu hafta yola çıkıyor
Dünya genelindeki tüm aktivistler İsrail'in Gazze'ye 4 yıldır uyguladığı ambargoyu delmek için yeniden yola çıkıyor. Aktivistler, "İsrail yine saldırsa yolumuzdan dönmeyeceğiz" dedi.

İsrail hükümetinin, Birleşmiş Milletler'in geçen hafta Gazze yardım konvoyuna düzenlenen saldırı hakkında uluslararası soruşturma başlatılması önerisini ret kararı, dünyadaki aktivistleri yeniden harekete geçirdi.

İsrail'in uzlaşmaya yanaşmayan tutumu, iki Lübnanlı örgütün, bir kaç gün içinde göndereceği gemilerle yeniden sınavdan geçecek.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Beyrut'tan ayrılacak bir gemide 25 Avrupalı aktivist ve 50 gazeteciyi toplamaya çalışıyor. Özgür Filistin Hareketi de benzer bir çaba içerisinde.

Galloway: Karadan ve denizden Gazze'ye gireceğiz

Viva Palestina adlı örgütün kurucusu, eski İngiliz milletvekili George Galloway de Eylül ayında Gazze ablukasını kırmak amacıyla, biri karayoluyla Mısır üzerinden diğeri de denizden olmak üzere aynı anda iki konvoyun yola çıkacağını ilan etti.

İHH'ya dünya genelinden destek

Türkiye ve dünya genelinde devlet adamlarından siyasetçilere, iş adamlarından Sivil Toplum Örgütlerine İnsani Yardım Vakfı İHH'ya destek yağmaya devam ediyor.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın her yerinden hem taziye hem de tebrik mesajları aldıklarını belirten İHH yetkilileri, İslam dünyasının yanı sıra batıdan da yeni gemi alımı ve insani yardım için binlerce insanın başvurduğunu belirtti.

Arap dünyasından tanınmış birkaç iş adamının onlarca gemi almak için hazır olduklarını açıkladıklarını vurgulayan İHH yetkilileri, bu iş adamlarının aynı zamanda gemiyle de gelmek istediklerini beyan ettiklerini bildirdi.

Milyonlar Gazze'ye gitmek için adını yazdırıyor

Endonezya, Maleyza, Pakistan, Hindistan ve Afrika'da milyonlarca kişi Gazze'ye insnai yardım götürecek yeni gemide yer almak için adını yazdırıyor.

Endonezya'da 2 milyon kişi Gazze'ye gitmek için adını yazdırdığı bildirildi. İHH yetkilileri, günlerdir bu konuda eşi benzeri görülmemiş bir şekilde telefonlar ve fakslar aldıklarını açıkladı.

timeturk



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs