En Sıcak Konular

İçimizdeki İsrail'e cevap

7 Haziran 2010 08:30 tsi
İçimizdeki İsrail'e cevap Hukuk tanımayan İsrail, uluslararası karasularda terör estirdi. Amaçları sadece insanlık olan gönüllülere kurşun yağdırdı. 9 kişiyi acımasızca şehit etti. Bazı çevreler katile hesap sormak yerine bütün suçu hayatını kaybedenlere yükleme yarışına girdi

İsrail tek gayesi insanı yardım olan gemilere, Gazze'ye varmadan, uluslar arası sularda alçakca müdahale etti. Gemi içerisindeki silahsız insanlara kurşun yağdıran katil İsrail askerleri, 9 kişiyi yakın mesafeden kafasına ve göğsüne defalarca ateş açarak katletti, onlarca aktivisti de yaraladı. Elleri kelepçelenen yaralılara saatlerce müdahale edilmedi. Hürriyetlerine el konulan 600 kadar Gazze gönüllüsü ise, 'İsrail'in Goantanomo'su olarak adlandırılan Ber Şeva hapishanesinde akıl almaz işkencelerden geçti, aşağılandı. Katliamını meşru gösterme çabasına giren Tel Aviv, bir yandan uluslararası hukuktan kaçarken, diğer yandan tezlerine yandaş bulmak amacıyla tetikçiler kullandı.

İSRAİL'İ AKLAMA GAYRETİ

Operasyona ilişkin görünleri kendi basınına servis eden İsrail, üç-beş bilye, iki sapan ve birkaç bayrak değneğini 'silah' diye pazarlamaya çalışarak stratejisini "Askerlerimize saldırıldı, onlarda kendini savundu" propagandası üzerine kurdu. Uluslar arası bazı medya kuruluşları da İsrail yalanlarına çanak tuttu. ABD gazeteleri ve Alman Bild dışında gazetelerin birçoğu, katliamı sert bir dille eleştirdi. Bild, yayınlarında Gazze gönüllülerine 'terörist' damgası vurmak istedi. Türkiye'deki bazı medya kurumları da İsrail vahşetini görmezden gelerek Bild gazetesinden geri kalmadı. Bazı çevreler İnsanlığın vicdanına kazınan görüntülere tepki gösterip katillere hesap sormak yerine bütün şuçu şehitlere yükleme gayretine girişti. Saldırının hemen ardından ulusal çapta yayın yapan bir gazete, kendilerini savunan sivilleri, 'eylemci çete' olarak tanımladı.

ŞEHİTLER Mİ DEĞİL Mİ ANKETİ

Başka bir gazete, İsrail askerinin geminin mutfağından topladığı bıçak, tornavida, pense gibi aletleri 'suç aleti' olarak gösteren bir haber yayımladı. Bir televizyon kanalı ise, internet sitesinde 9 sivilin şehit olup olmadığı yönünde bir anket düzenledi. Son olarak dün bir gazete de, İsrail'in "Askerlerimiz kendini savundu" tezine tezine hizmet eden bir haber yayınladı. Gazete sözde İsraillilerin sildiği, Gazze gönüllülerinin kendilerini müdafaa için silah kullanmadan etkisiz hale getirdiği İsrail komandolarından birini ağlarken gösteren fotoğrafı manşetine taşıdı.

MOSSAD ARŞİVLİYOR

İsrail'in bu haberlere alkış tuttuğu ve katlimı meşrulaştırmak için delil olarak kullandığını da Yeni Şafak adına yardım filosunu takip eden ve vahşeti bire bir yaşayan Murat Palavar'ın anlatımları doğruluyor. Palavar sorgusunda, kendisine Türkiye'de yayın yapan bir gazetenin gösterildiğini belirterek, "Gazetede İsrail askerlerinin baskın sonrası gemiden topladığı bıçak, tornavida gibi aletlerin fotoğrafı vardı. Bizi sorgulayan Mossad ajanları, bu fotoğrafı göstererek 'Kendi gazetenizde bile biz haklıyız" dediler" şeklinde konuştu.

İSRAİL MEDYASI İSRAİL'E HAS DEĞİL

Hakan Albayrak: Bir kez daha anlaşılıyor ki 'İsrail medyası' İsrail'e mahsus değil. Dünya çapında Siyonist örgütlenmesi var. Bu örgütlenmenin medyası da var. Bu örgütün Türkiye'deki hücreleri de İsrail alçaklıklarına her seferinde sahip çıkıyor. İsrail hükümetinin ve Mossad'ın tercümanlığını yapıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir yalanları, hiçbir manipülasyon çalışmaları Mavi Marmara'nın temsil ettiği vicdan ayaklanmasını bastırmaya yetmeyecektir.

Her koşulda İsrail'i savunmak zorundalar

Hüsnü Mahalli: Bu insanlar tıpkı 'one minute' olayında olduğu gibi her ne pahasına olursa olsun kendi ülkelerini değil İsrail'i savunmak zorunda. 'İsrail'in yaptığı çok kötü ve kabul edilemez' girişinden sonra İsrail'i dolaylı da olsa savunuyorlar.

Yeni Şafak



Bu haber 1,163 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs