İsrail açıklaması | " /> İsrail açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Fransa ve İngiltere'den İsrail açıklaması

7 Haziran 2010 08:28 tsi
Fransa ve İngiltere'den İsrail açıklaması 

Avrupa Birliği'nin iki önemli ülkesinden İsrail'le ilgili bir açıklama geldi.

Fransa ve İngiltere: Gazze'ye giden yardımları AB kontrol etsin  
 
Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İsrail ablukası altındaki Gazze'ye gönderilen insani yardımların izlenmesinde Avrupa Birliği (AB)'nin yardım edebileceğini açıkladı.

İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı William Hague, AB ülkelerini ziyareti kapsamında Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile Paris'te görüştü. Toplantının ardından ortak basın açıklaması yapıldı. İsrail'in geçen hafta Gazze'ye giden insani yardım filosuna yaptığı ve 9 Türk'ün ölümüne neden olan baskını hakkında konuşan Kouchner, insani yardımlarda silah bulunup bulunmadığının daha önce olduğu gibi yine AB tarafından denetlenebileceği önerisini sundu.

Kouchner, Gazze'deki durumun savunulacak bir tarafı bulunmadığını belirterek, "AB ve Avrupa ülkeleri, insani yardımları çok dikkatli bir şekilde denetleyebilir. Gazze'ye giden kargo gemilerini çok iyi bir şekilde denetleyebiliriz. Bunu yapabiliriz ve bunu yapmaktan memnun oluruz" dedi.

İngiliz Bakan Hague ise, "Gazze'ye insani yardım ve normal ekonomik akışın silahsız olmasını sağlamak mümkün. AB'nin bu konuda daha önce olduğu gibi yardımcı olacağına inanıyorum" diye konuştu.


"ULUSLARARASI SORUŞTURMADAN YANAYIZ"

Fransız Bakan Bernard Kouchner, İsrail'e, Gazze'ye yardım götüren gemiye silahlı müdahalesi konusunda uluslararası soruşturmayı kabul etmesi çağrısını yaptı. Uluslararası soruşturmanın İsrail'in çıkarları için en iyisi olduğunu aktaran Kouchner, "Bu konuda ABD, Fransa ve Birleşmiş Milletler tarafından doğru bir öneri yapıldı" sözlerini sarf etti.

Bakan Hague de, söz konusu olayın acil, tarafsız, güvenilir ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasının büyük önem taşıdığına inandığını kaydetti. Hague, ''Biz, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma sürecinin uluslararası özelliği bulunması gerektiğine inanıyoruz. Aynı şeyi İsrail hükümetine bugün bir kez daha söyledim" şeklinde konuştu.

İsrail'in Washington Büyükelçisi Michael Oren ise, ABD'deki Fox News Sunday programında yaptığı açıklamada, uluslararası soruşturmayı kesin bir dille reddettiklerini, kendi soruşturmalarını gerçekleştirmek için Obama hükümetiyle görüşmelerin sürdüğünü beyan etti.

cihan



Bu haber 1,135 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,033 µs