En Sıcak Konular

Kafalar karıştı: Herşeyi yalanladı

7 Haziran 2010 08:10 tsi
Kafalar karıştı: Herşeyi yalanladı Diyarbakır'da görülen faili meçhuller davasında tanıklardan Mehmet Nuri Binzet'in, mahkemede verdiği ifadeler de dahil daha önce söylediği bütün sözleri yalanlaması akıllarda soru işaretleri oluşmasına sebep oldu. Sanık avukatlarının ortaya attığı iddia

 Sanık avukatlarının ortaya attığı iddia: "Bazı kişiler, Binzet'e cezaevinde her gece vereceği yeni ifadeleri ezberlettiriyor."

Eski Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz ve korucubaşı eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da yargılandığı faili meçhuller davasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Daha önce verdiği 3 farklı ifadede faili meçhul cinayetlerle ilgili ayrıntılı bilgiler aktaran tanık Mehmet Nuri Binzet, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son iki duruşmada kendisini bile yalanladı. Binzet, bir önceki duruşmada söylediğini bir sonrakinde yalanlıyor. 28 Mayıs'taki duruşmada bazı PKK'lıları komutanların odasında gördüğünü söyleyen Binzet, son duruşmada bunu inkâr etti. Korucuların evlerinin altında bulunan sorgu odalarının, dışarıya ses gitmemesi için süngerle kaplandığını anlatmıştı. Ancak bu konuda da fikir değiştirdi. Odaların, Körfez Savaşı döneminde gaz bombalı saldırı korkusuyla süngerlerle donatıldığını ileri sürdü. Bir önceki duruşmada, "Ağabeyim Kamil Atağ, terör örgütü içinde mücadele eden Hogir ve Dr. Baran ile görüşüyordu. Karınca yuvası üzerinde işkence çektirildikten sonra öldürülen Mustafa Aydın olayında Hogir de vardı." demişti. Bunu da inkar etti.

Faili meçhuller davasında tanık olarak iki haftadır ifade veren Binzet, son duruşmada, yan yana oturan Temizöz ve Kamil Atağ'a dönerek gülümsedi. Temizöz ve Atağ'la ilgili daha önce verdiği bilgileri ısrarla reddetti. Korucu ve itirafçıların yer aldığı olayları ise "Hatırlıyorum.", "Söylemiş olabilirim." sözleriyle geçiştirdi. Bu durum sanıkların yüz ifadesine de yansıdı. Temizöz ve Atağ duruşmada gülümserken, itirafçıların kızgın halleri dikkatlerden kaçmadı. Üç savcıya farklı tarihlerde ve farklı yerlerde verdiği ifadelerde Kamil Atağ'ın, JİTEM'in korucusu Cem Ersever'le görüştükten sonra kurucu olduğunu belirten Binzet, bunu da inkâr etti. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Binzet'in savcılara verdiği ifadelerin yer aldığı görüntüleri duruşmada izleyecek. Binzet, şimdiden görüntüleri boşa çıkarmak için zemin oluşturmaya çalıştı. Son oturumda, "Savcı, ifadeleri Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık'a göndereceğini, kayıtların sadece kendisinde kalacağını söyledi. Bu nedenle kamera kayıtlarındaki bazı olayları 'gördüm' şeklinde anlatmış olabilirim. Kayıtların asla delil olmayacağını söyledi. Delil olarak kullanılması halinde inkâr edeceğimi söyledim." dedi.

İFADE VERMEYİ KENDİSİ İSTEMİŞTİ

Binzet, geçmişteki ifadelerini reddederken, savcıları suçluyor. Oysa faili meçhullerle ilgili soruşturma Binzet'in şikayetiyle başlamıştı. Başka bir suçtan cezaevinde bulunan Binzet, Midyat Cumhuriyet Savcısı B.Ö.'ye mektup yazarak ifade vermek istediğini belirtmişti. Savcı da bunun üzerine Binzet'in ifadesini almıştı. Binzet, daha sonra Diyarbakır'daki iki savcıya da aynı ifadelerde bulunmuştu. Binzet'in gösterdiği yerlerde somut delillere ulaşılması üzerine savcılar bu sefer faili meçhul dosyalarını incelemeye başladı.

Binzet'in ifadelerinin tamamını reddetmesi kafalarda soru işaretlerinin artmasına sebep oldu. Müdahil avukatlar önemli bir iddiayı ortaya attı. Avukatlar, Binzet'e, cezaevinde her akşam birileri tarafından 'yeni ifadelerinin' ezberletildiğini iddia ediyor.

zaman



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,077 µs