En Sıcak Konular

DSP: Masum Türker Kurultay'dan galip çıktı

6 Haziran 2010 20:48 tsi
DSP Olağan Kurultayı'ndan Türker galip çıktı.

DSP'nin 8. Olağan Kurultayında Masum Türker yeniden genel başkanlığa seçildi.

DSP'nin 8. Olağan Büyük Kurultayı Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Genel Başkanlık için bin 71 delegeden, 897'si oy kullandı. DSP Genel Başkanlığına, oyları geçerli sayılan 881 delegenin, 778'inin oyunu alan Masum Türker seçildi.

Türker'e karşı yarışan 23 yaşındaki Davut Ocak 92, DSP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özavcı ise 11 oy alabildi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaptığı "selamlama' konuşmasında "Bugün ben kazanmadım. Bugün DSP kazandı. Özellikle DSP'nin kapatılmasını ümit edenlere, bütün Demokratik Solcular, bu kurultay cevabını vermiştir. Hedefimiz bir yıl içinde yapılacak seçimine hazırlanmak, DSP'nin gücünden kimse yararlanmadan, DSP olarak parlamentoya girmektir" dedi.

Kurultay'da Masum Türker genel başkan seçilirken, Türker'in listesinde yer alan 70 Parti Meclisi üyesi de belirlendi.

Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Uluç Gürkan, Erol Tuncer ve Orhan Birgit'in de yer aldığı DSP'nin yeni Parti Meclisi üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:

"Nusret Adıbelli, Ayşe Jale Ağırbaş, Mehmet Önder Aksakal, Erol Al, Mustafa Aslan, Peray Atahan, Arif Ali Atay, Yalçın Avcı, Hüseyin Aydın, Ahmet Aydoğdu, Saffet Başaran, Nurhan Başoğlu, Orhan Birgit, İsmail Bozdağ, Tufan Bural, Mehmet Canbolat, Altan Canik, Metin Ceylan, Baha Çelik, Fevzi Çınkır, Dilek Dengizek, Salman Dilius, Emin Durak, Necati Eker, Kamber Ekici, Hasan Erçelebi, Yüksek Erdoğan, Ozan Erözden, Tuncer Ertürk, Aydın Esen, Kadir Evren, Uluç Gürkan, Ragıp Hazar, Ali Kama, Mehmet Karaçay, Ufuk Kasap, Ahmet Kavazak, Osman Kılıç, Derya Koçlar, Süleyman Konakçı, Hüseyin Kul, Hasan Macit, Hüseyin Mert, Cemil Mirasoğlu, Niyazi Nemli, Ziya Odabaşı, Arif Özbay, İrfan Özdemir, Türkan Özdemir, Turan Öztürk, Muhittin Peker, Şenol Pektaş, Mustafa Sarınç, Serdar Savaş, Tuncay Savaş, Rahmi Sezgin, Hamdi Sılay, Arzu Sucu, Sibel Suiçmez, Özcan Sümer, Ayten Şahin, Mecit Şekercioğlu, Ahmet Tekin, Hasibe Terşak, Erol Tuncer, Hikmet Sami Türk, Hasan Uğurtürk, Mustafa Vural, Orhan Yeşilyurt, Mustafa Yılmaz."

Disiplin Kurulu ise Alaattin Bayram, Sümer Büyükkurt, Osman Çoban, İbrahim Demirhan, Deniz Güryol, Mustafa Kökçeli, Arif Mert, Ruhi Saner, Faruk Tokgöz, İlker Ulum, Öncü Uysal, İsmail Yaşar, Bahattin Yavuz, Fehmi Yavuzalp ve Enis Yazman'dan oluştu.

haberler.com



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,962 µs