En Sıcak Konular

Dikkat! Borsada polis var!

6 Haziran 2010 20:30 tsi
Para Dergisi'nin haberine göre Polis Bakım ve Yardım Sandığı, 600 milyon TL'lik nakdini daha iyi yönetmek için portföy yönetim şirketi kurdu.

Emniyet mensuplarının kurduğu Polsan (Polis Bakım ve Yardım Sandığı), finans sektörünü sevdi. Ankara Sigorta'yı satın alarak sigorta sektörüne giren Polsan, 600 milyon TL'ye ulaşan nakit varlığını daha iyi yönetebilmek için portföy yönetim şirketi kurdu. "Polsan Portföy Yönetimi Anonim Şirketi" unvanıyla kurulan şirketin merkezi İstanbul Karaköy'de, Levent-Maslak hattı öncesinde İstanbul'un finans merkezi olan ünlü Karaköy Bankalar Caddesi'nde bulunuyor. Polsan Portföy'ün Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Sinan Okumuş, yönetim kurulu üyeliklerini ise Hakan Kırmacı ve Ferudun Taşçı yürütecek. Henüz kuruluş aşamasında olan şirket, elindeki nakit değeri İMKB'de hisse alım satımı başta olmak üzere, tahvil, bono, altın gibi sermaye piyasası enstrümanlarına yatırım yapacak. 1952 yılında kurulan Polsan'ın 600 milyon TL'yi geçen nakit varlığı büyük ölçüde sandık üyesi emniyet mensuplarının maaşlarından yapılan yüzde 5 kesintiden oluşuyor. Bu varlık daha önce genelde emniyet mensubu üyelere ihtiyaç ve konut kredisi dağıtılması şeklinde değerlendiriyordu.

ARTIK KÂR AMACI GÜDÜYOR

Sandık, kar amacı gütmeyen, üyelerine imkan sağlayan bir yapıdaydı. Son birkaç yıldır bu yapıda bazı değişiklikler yapıldı. Sandık, ticari amaçla şirket satın almaya veya ortak olmaya başladı. İlk ciddi adım, Ankara Sigorta'nın satın alınmasıyla atıldı. TPAO ile akaryakıt dağıtım işine giren Polsan'ın konut inşaatı, turizm, güvenlik ve bilişim sektörlerine yönelik girişimleri de bulunuyor.

TPAO İLE AKARYAKIT DAĞITIMINA GİRECEK

Pol-San İnşaat: Üyelerine konut yapıp kredi işlerini yürütüyor. Pol-Tek: Bilkent Cyberpark bünyesinde yer alan şirket, yazılım sektöründe faaliyet gösteriyor. Polsan Turizm: Üyelerine ucuz tatil organize ediyor. Ticari yatırımlar yapmayı planlanıyor. Quantum Güvenlik: Şirketlere özel güvenlik ve danışmanlık hizmeti veriyor. Ankara Sigorta: Sigorta sektöründe faaliyet gösteriyor. Polsan Enerji: TPAO ile akaryakıt dağıtımına girecek. Ayrıca rüzgar enerjisi konusunda da yatırım planları var.

sonsayfa



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,233 µs