En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a destek olun

6 Haziran 2010 16:11 tsi
Başbakan Erdoğan'a destek olun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ten, demokratik açılım çalışmalarına destek vermelerini istediğini söyledi.

Barzani, TRT 6'da katıldığı programda, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'le yaptığı görüşmede, demokratik açılım çalışmaları kapsamında Başbakan Erdoğan'ı desteklemelerini istediğini söyledi. Barzani, Demirtaş ve Türk'ten, "Bu projeye destek verin. Her ne kadar bugüne kadar gereken adımlar atılamamışsa da bu proje Kürt milleti için önemli bir proje, sizin bu projeyi desteklemeniz savunmanız gerekiyor. Buna kesinlikle karşı çıkmamanız gerekiyor." dediğini aktardı.

Türkiye ziyaretinde bir çok konuyu görüşme imkanı bulduklarını ifade eden Barzani, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile aralarında iyi bir ilişki oluştuğuna işaret ederek, "Bundan önceki soğukluklar kalmadı. Bu günden sonraki ilişkilerimiz dostane ve kardeşçe olacaktır. Biz umutluyuz. Yani biz Kürt milleti, Türkler ve Iraklılar bir bütün olarak hayır görelim." dedi.

Türkiye ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin yeni bir merhaleye geldiğini ifade eden Barzani, "O merhale de bir anlayış, yardım ve dayanışma merhalesi olacak." diye konuştu.

Türkiye halkı ve Kürdistan Bölgesel Yönetim halkı arasındaki dostluk için birbirlerini iyi anlaması gerektiğini vurgulayan Barzani, şunları söyledi: "Çünkü biz arkadaşız, kardeşiz, komşuyuz bütün çıkarlarımız ve menfaatlerimiz birbirleriyle bağlantılı. Birlikte yaşamamız gerekiyor. Hoşnutsuzluk ve şiddetle bir yere varamayız. "

Türkiye ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında terör örgütünün faaliyetlerinden dolayı sıkıntıların yaşandığının hatırlatılması üzerine Barzani, şöyle cevap verdi: "Başbakan ve onun grubunun başlattığı bu açılım siyaseti, bu sorunun çözümü için en iyi yoldur. Bu mesele kavga ile asla çözülemez. Bu mesele, ancak barışçıl ve demokratik bir yol ile çözülebilir. Yani Başbakan ve onunla birlikte olanların başlattığı bu yolu, Kürt milletinin desteklemesini diliyorum."

Demirtaş ve Türk ile yaptığı görüşmede demokratik açılım konusunda Başbakan Erdoğan'ı desteklemelerini istediğini söyleyen Barzani, şunları söyledi: "Ben bundan bahsettim ve onlara da (BDP'lileri kastediyor) Sayın Erdoğan'ı desteklemelerini söyledim. Bu projeye destek verin. Her ne kadar bugüne kadar gereken adımlar atılamamışsa da bu proje Kürt milleti için önemli bir proje, sizin bu projeyi desteklemeniz savunmanız gerekiyor. Buna kesinlikle karşı çıkmamanız gerekiyor."

Demokratik açılım sürecinde iyi adımlar atılmış olmasına rağmen eksiklerinin olduğunu kaydeden Barzani, TRT 6'in kurulmasının da Türkiye için başlı başına bir adım olduğunu kaydetti. TRT Şeş'in programlarını beğenerek izlediğini kaydeden Barzani, babası Molla Mustafa Barzani'nden bahsedildiği programdan çok memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

(CİHAN)



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,339 µs