En Sıcak Konular

Okullarda satılan gıdalar daha yakından takip edilecek

6 Haziran 2010 12:25 tsi
Okul müdürlüklerince yapılan kantin ihalelerinde, kiralama kontratlarının özel şartları içerisine, kolalı, gazlı içeceklerin satışının yasaklanması maddesinin de eklenmesi istendi.

Bursa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Ziya Leventoğlu, okul kantinlerinde kolalı, gazlı içeceklerin yüksek oranda ticari şeker ve yağ, özellikle trans yağ içeren yiyeceklerin satılmaması için gerekli özenin gösterileceğini söyledi.

Dr. Leventoğlu, okul idarecilerinin, gıda maddeleriyle ilgili kantin ihalelerinde kontratlara özel madde koymalarını istedi.

Bursa İl Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu Alt Komisyonu, Müdür Yardımcısı Dr.Yusuf Ziya Leventoğlu başkanlığında kurul üyelerinin iştiraki ile toplandı. Toplantıda, 2009-2010 eğitim yılında yapılmış, 2010-2011 eğitim yılında yapılacak olan yeni çalışmaların planlanması için kurumların görüşleri ve teklifleri değerlendirildi.

Toplantı sonucu, 2009-2010 eğitim yılında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilköğretim çağı çocuklarına yönelik Sağlıklı Beslenme konulu 'Sağlık Ülkesi' adlı tiyatro oyununun hedefine ulaştığı belirtildi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu, okul kantinlerinde kolalı, gazlı içeceklerin yüksek oranda ticari şeker ve yağ, özellikle trans yağ içeren yiyeceklerin satılmaması için gerekli özenin gösterilmesini istedi. Leventoğlu, şöyle dedi:

"Bu konuda okul müdürlüklerince yeni yapılacak olan kantin ihalelerinde kiralama kontratlarının özel şartları içerisine, bu ürünlerin satışının yasaklanması maddesinin de eklenmesinin sağlanması gerekiyor."
 
cihan




Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs