Erdoğan gidecek ! | " /> Erdoğan gidecek ! | "/>

En Sıcak Konular

Bir haber daha: Erdoğan gidecek !

6 Haziran 2010 11:16 tsi
Bir haber daha: Erdoğan gidecek !
Erdoğan'ın Gazze planı iddiasıyla ilgili dün Arap medyasında çıkan haberlerin ardından İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen haber sitesi Debkafile'da da benzer içerikte bir haber yayınlandı.

Müthiş iddianın sahibi İsrail ve Arap basını. Ancak her iki kaynaktaki haberin benzerliği dikkat çekici. İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik kanlı baskınını sert bir dille eleştiren ve ablukanın sona erdirilmesini isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye gitmek istediği iddia edildi. Müthiş iddianın sahibi İsrail ve Arap basını. Ancak her iki kaynaktaki haberin benzerliği dikkat çekici. Lübnan'da yayınlanan El Müstakbel gazetesinin 'Türk Başbakanı Gazze'ye Gidecek' başlıklı haberine göre, Erdoğan ablukayı delmek için Gazze Şeridi'ne gitmeyi planlıyor. Gazetenin 'güvenilir kaynaklar'dan edindiği bilgiye göre, Başbakan bu ziyaret için yakın çevresiyle fikir alışverişinde bulundu.

TÜRK DONANMASI EŞLİK ETSİN

Habere göre Erdoğan, ABD yönetimiyle de kendisini Gazze'ye götürecek yardım gemisine Türk donanmasının eskortluk etmesiyle ilgili planını paylaştı. Fakat iddiaya göre ABD yönetimi mevcut şartlar düzeltilene kadar Erdoğan'dan planını ertelemesini rica etti. Habere göre Erdoğan, İsrail ile tüm askeri anlaşmaların feshedilmesi konusunda büyük baskı altında. Ancak Türk Ordusu'nun bunu şiddetle reddettiği iddia edildi.

DEBKAFİLE: GAZZE GEMİSİNE BİNECEK

Erdoğan'ın Gazze planı iddiasıyla ilgili bir diğer haber de İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen haber sitesi Debkafile'dan geldi. Habere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'e karşı oldukça ağır bir konuşma yapmasının arkasında, donanmasını İsrail'in ablukaya aldığı Gazze'ye yönlendirmek ya da İsrail'in kendisini durduramayacağını göz önüne alarak ambargoyu delmek için yeni yardım gemisine binmek olduğu belirtiliyor. Debkafile'ın Ankara'daki kaynaklarına göre de, Obama yönetimi Başbakan Erdoğan ile temasa geçerek onu sakinleştirmeye çalışıyor.

Biri barış diğeri nefret seferiymiş

Mavİ Marmara'yı kanlı baskınla durduran İsrail komandoları, yoldaki son yardım gemisi Rachel Corrie'yi de Gazze'ye yanaştırmadı. Komandolar, 3 savaş gemisinin takip ettiği gemiye, 4 kez rotalarını değiştirmeleri ve Aşdod Limanı'na yanaşmaları yönündeki çağrıların ardından Gazze'nin 30 km. açıklarında çıktı. Adını, 2003'te İsrail buldozerleri altında ölen ABD'li barış gönüllüsünden alan gemide komandolara direniş gösterilmedi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 'iki sefer farklıydı. Mavi Marmara'dakiler teröre destek veren şiddet yanlısı eylemcilerdi' dedi. Mavi Marmara'nın Gazze seferini 'nefret yolculuğu' olarak tanımlayan Netanyahu, Gazze ablukasını savunarak, Gazze'de bir İran Limanı oluşturulmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Yolcular arasında 1976 Nobel Barış Ödüllü İrlandalı Mairead Corrigan bulunuyor. 'Özgür Gazze Hereketi'nin sözcüsü Greta Berlin, İsrail'in, gemiyi ele geçirmesini '9 kişinin öldürülmesine ilaveten yeni zorbalık' olarak nitelendirdi. İrlanda Filistin Dayanışma Kampanyası, İrlanda hükümetinden, İsrail müdahalesine diplomatik tepki göstermesini istiyor.

İki operasyon arasındaki 5 fark

- Mavi Marmara'ya sabaha karşı baskın düzenlendi. Rachel Corrie'ye gündüz çıktılar.
- Mavi Marmara'ya havadan, Rachel Corrie'ye denizden çıkarma yapıldı.
- Mavi Marmara'ya uluslararası sularda, Rachel Corrie'ye İsrail karasularında girildi.
- Mavi Marmara İsrail komandolarına direndi, Rachel Corrie direnmedi.
- Rachel Corrie'de silah bulunmadığı hemen açıklandı. Mavi Marmara'da arama daha uzun zaman aldı.

akşam



Bu haber 1,240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,182 µs