En Sıcak Konular

SBS'de umulmayan oldu

6 Haziran 2010 10:03 tsi
1 milyon 15 bin 8’inci sınıf öğrencisi dün SBS’de ter döktü.

 İlköğretim 8’inci sınıf öğrencileri dün Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girdi. Öğrenciler içeride ter dökerken dışarıda bekleyen aileler de çocukları için dua etti. SBS, 81 il merkezi ile Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapıldı.

SONUÇLAR 8 TEMMUZ’DA

Sınava giren 1 milyon 15 bin 8’inci sınıf öğrencisine 100 soru yöneltilerek 2 saat süre verildi. Sınav bittikten bir saat sonra, isteyen öğrenciler soru kitapçıklarını sınava girdikleri okuldan aldı. Sınavın soru ve cevapları, ‘http://www.meb.gov.tr/sinavlar/ sbs8.html’ adresinde de yayınlandı. Sınav sonuçları 8 Temmuz 2010’da açıklanacak. SBS’ye, 7’nci sınıflar bugün, 6’ncı sınıflar da 12 Haziran Cumartesi günü katılacak.

Dil testindeki şıklar öğrencileri şaşırttı

Eğitimciler sınavın beklenenden daha kolay olduğunu belirtti. Sadece dil sorularının geçen seneye göre zor olduğunu aktaran uzmanlar, “Bu sene dil testlerindeki soruların aynı olup, şıklarının yer değiştirmesi iki sınavı birden çözmeye kalkan öğrencilerin yanlış yapmasına neden oldu” dedi. Sınavı BUGÜN Gazetesi’ne değerlendiren Anafen Dershanesi Uzmanları, “Orta düzeydeki bir öğrencinin zorlamadan, rahatlıkla çözebileceği bir sınavdı” yorumunu yaptı.

SÜRPRİZ SORU YOKTU

Sınavda sürpriz bir soruyla karşılaşmadıklarını söyleyen Anafen Rehberlik Uzmanı Recep Uysal şunları söyledi: “Sınav genel itibariyle kolay ve anlaşılırdı. Belli bir konuya yoğunlaşmadan müfredatın tamamını kapsayan bir sınavdı. Şıklarda da çelişki yoktu.” Sadece İngilizce sorularının geçen seneye göre biraz daha zor olduğunu aktaran Uysal, geçen sene resimli soru sayısının fazla iken bu sene bilgi içerikli soru sayısında artış olması nedeniyle öğrencilerin zorlandıklarını kaydetti. Öğrencilerin aldığı dil eğitimine göre tercih yapmaları amacıyla kitapçıkta İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere 3 dilin bulunduğunu aktaran Uysal sözlerine şöyle devam etti:

CEVAPLARIN YERİ DEĞİŞTİ

“İngilizce, Fransızca ve Almanca soruları bundan önceki yıllarda aynı sırayla, cevapları da aynı şıkta veriliyordu. Bu yıl ilk kez farklı seçenekler doğru cevap oldu. Daha önce 2 dilden sınava giren öğrenciler bir testte doğru cevabı bulduklarında diğer testteki soruyu okumadan şık işaretliyordu. Ancak bu sene doğru cevap seçeneği değiştirildiği için bu yolu seçen öğrenciler yanlış yapmış oldu.”

GÜNCEL KONU VARDI

Sınavda güncel konulara da değinildiğini anlatan Uysal, Fen testinde CERN’deki deney ile ilgili bir soru olduğunu bildirdi. Öğrencilere, ağız ve diş sağlığı ile ilgili soruların da yöneltildiği kaydedi.

Onların gözünden SBS

ÖĞRENCİLER SINAVDAN MUTLU AYRILDI

Kadir Aksakal: Çok iyi geçti. En çok matematikte zorlandım. Günde 2 saat ders çalıştım. Beden eğitimi bölümünü okuyarak futbolcu olmak istiyorum.

Ömür Aydın: Matematik ve İngilizce soruları çok zor geldi. Dershaneye gitmeden hazırlandım. Okulda öğretmenlerimle beraber çalıştım. Hedefim grafiker olmak.

Burak Süer: Soruların tamamını cevapladım. Puanımın 300’den aşağı olacağını düşünmüyorum. 1 sene boyunca dershaneye gittim. Her gün 100-150 soru çözdüm.

Olcay Çığır: Sınav gayet iyi geçti. Sosyal bilgisinde biraz zorlandım. Bunun dışında diğer dersler gayet kolaydı. Soruların tamamını cevapladım.

VELİLER ÇOCUKLARINA GÜVENİYOR

Necmi Çığır: Oğlum Beşiktaş’ın alt yapısında 6 senedir futbol oynuyor. Buna rağmen oğlum derslerini de hiçbir zaman ihmal etmedi. Ona güveniyoruz.

Hediye Doğan: Kızım Sema 2 yıl dershaneye gitti. İyi hazırlandı. Allah emeğini boşa çıkarmaz inşallah. Okulda derslerinde de gayet başarılıydı. Sürekli takdir alıyordu. Hülya Kaygın: Okulda öğretmenleriyle birlikte sınava hazırlanan kızım Nur’u maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gönderemedik. Sınav öncesi çok heyecan yaptı.

Sınav salonundan hastane odasına

Sivas Suşehri’nde SBS sırasında fenalaşan Şebnem Sönmez, sınava doktor gözetiminde hastanede devam etti. Muş’ta ise 3 gün önce okulun penceresinden düşen Tuğçe Kahraman, sınava hastanede girdi.

bugün



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs