En Sıcak Konular

'Ergenekoncular milletvekili olsun'

6 Haziran 2010 09:54 tsi
'Ergenekoncular milletvekili olsun'
Emekli Tümgeneral Özbek, ADD'nin düzenlediği konferansta Silivri'de yatanların CHP ve SHP'de milletvekili yapılmasını önerdi. İşte şok açıklamalar...

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, terör örgütü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan sanıkların, CHP ve SHP tarafından milletvekili yapılmasını önerdi. Özbek, "CHP ve SHP şu anda Silivri'de yatan kahramanları mutlaka milletvekili adayı yapmalı. Nasıl ki PKK hapishanedekileri milletvekili seçtirdi. Onlar da bu iki partiden milletvekili seçilip mutlaka Meclis'e girmeli. Eğer bu böyle olmazsa bunlar başka türlü çökmez." dedi.

Özbek Paşa, Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen "Türkiye'nin Gündemi" konulu konferansta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, "Silivri'de yatan kahramanlara selam olsun." diye başlayan Özbek, iktidar partisinin çökertilmesi için Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ile görüşmeler yaptığını anlattı.

Özbek, "Osman Pamukoğlu ile görüştüm. Ona dedim ki (Git Hüsamettin Cindouk'la görüş, seçim ittifakı yap. Aynı zamanda Abdüllatif Şener, Sadettin Tantan ve Masun Türker ile merkez koalisyonu yap) dedim. Ben bunu önerdim onlara. Çünkü bunlar 4. parti olarak Meclis'e girerse AK Parti'nin avantadan aldığı oylar düşer. O zaman işler değişir." diye konuştu.

"SİLİVRİ'DE YATANLAR MİLLETVEKİLİ SEÇİLSİN"

Özbek, konuşmasında ilginç bir de öneri de bulundu.

Terör örgütü Ergenekon soruşturmasında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan sanıkların CHP ve SHP tarafından milletvekili adayı yapılmasını isteyen Özbek, şöyle konuştu;

"CHP ve SHP şuanda Silivri'de yatan kahramanları, Mehmet Haberal, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Hurşit tolon, Çetin Doğan, Fatih Hilmioğlu ve Tuncay Özkan gibi isimleri mutlaka milletvekili adayı yapmalıdır. Nasıl ki, PKK hapishanedekileri milletvekili seçtirdi; onlar da bu iki partiden milletvekili seçilip mutlaka Meclis'e girmelidir. Bak işte bunları o zaman göreceksiniz. Meclis'te yer yerinden oynayacak. Silivri ve Hapur hukukunu onlara anlatacaklar. Göreceksiniz dünya ayağa kalkacak.

Ben bunu bir proje olarak söylüyorum. Bunu bu partilerde arkadaşlarımı, karşılaştıklarımı söylüyorum. Bunun mutlaka yapılması lazım. Bu basit bir olay değildir. Bunlar başka türlü çökmez. Özel yetkili savcılar ile Beşiktaş Adliyesi'ndeki terör örgütü kaldırılacak. Yoksa bu işler yürümez. Ancak bu iki partinin bunları şimdi den açıklaması lazım. Bu süreç ancak böyle durdurulur. Şimdiden konuşulursa, hesap sorulacak denirse, göreceksiniz ki, hiçbir şey yapamayacaklar. Seçimlerden sonra gelip teslim olacaklar."

"YARGITAY BAŞSAVCISI CHP VE İP'E SAHİP ÇIKMASI LAZIM"

Konuşmasında CHP eski genel başkanı Deniz Baykal ile İP lideri Doğun Perinçek ve arkadaşlarının yaşadıkları karşısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın harekete geçmesi gerektiğini işaret eden Özbek, "Bu kadar sahipsiz mi Deniz Baykal? Bu kadar sahipsiz mi CHP? Bakın CHP, İşçi Partisi aynı okun hedefindedir. Birisi Atatürk'ün kurduğu parti, diğeri ise Atatürk'ün devrimlerini kaldığı yerden yürütmeye çalışan parti. İşçi Partisi ise artık kendini kanıtladı. Bakın İP'in Genel Başkanı içeri de, Genel Sekreteri içeri de, yayın organlarının temsilcileri içerde. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı bu partilere sahip çıkmalı ve bu olaylara el koymalı." ifadesini kullandı.

"MISIR'A GİDECEĞİNİZE OTURUP TERÖRİSTLERLE İLGİLİ TERTİPLERİ ALIN"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a da sert bir dille eleştiren Özbek, şunları söyledi;

"Genelkurmay Başkanı da yurtdışına gitmişti yurtdışına. Demek ki, paslaşma olayı var. Genelkurmay Başkanı üzülebilir; çünkü bu zamana kadar eleştirmiyordum; ama artık yapıyorum. Çünkü Genelkurmay Başkanı'nın vicdanımda görevini yerine getirmediğime kanat verdim. Kesinlikle başkanın hükümetle paslaştığı konusunda vicdani kanat getirdim. İşte Ulusal Kanal burada, söylüyorum. Bakın teröristler işte ülkemize cehenneme çevireceklerini söylüyorlar. Mısır'a gideceğinize, oturup bu teröristlerle ilgili tedbirleri artıracaktınız. Siyaset gider. Siyasetin işi bitmiş zaten. Bu yardım derneği nedense Genelkurmay'a müracaat etmiş. Genelkurmay buna izin vermemeliydi. Burada görevini yerine getirmedi."

cihan



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,132 µs