Yedi kıta Gazze | " /> Yedi kıta Gazze | "/>

En Sıcak Konular

Yedi kıta Gazze

6 Haziran 2010 09:51 tsi
Yedi kıta Gazze  

İsrail’in, Gazze’ye yardım taşıyan İnsanlık Filosu’na yaptığı kanlı baskın 7 kıtada birden protesto edildi. Milyonlarca insan ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla meydanları doldurdu.

Dünya medyasında uluslararası bir araştırma komisyonu kurulması çağrıları yapılırken yüzyılın başındaki hasta adam Türkiye’nin öfkesinin dünyayı ayağa kaldırdığı yorumları yapıldı

HASTA ADAMIN ÖFKESİ

Daily Telegraph:

Gazete yazarlarından Con Coughlin, Türkiye’nin yardım filosundaki rolüne atıfta bulanarak “Bir zamanlar Avrupa’nın hasta adamı olarak anılan bu ülke, şimdi Doğu’nun öfkeli adamı haline geldi” uyarısını yaptı.

İsrail’in, baskınla ilgili uluslararası bir soruşturmayı kabul etmesi gerektiğini belirten gazete , Obama yönetiminin tarafsız bir soruşturma için İsrail’e baskı yapması çağrısında bulundu.

Gazete yazarlarından David Ignatius ABD yönetiminin ablukayı kırmak için yeni bir yardım filosundan önce İsrail’den harekete geçmesi için baskı yaptığını belirterek “İsrail, uluslararası soruşturma çağrılarına kulak tıkayarak kendi dışlanmışlığını artıracaktır” diye yazdı.

Christian Science Monitor:

Eski İngiliz ajanı Alastair Crooke  gazete ye yazdığı analizde Ortadoğu’da startejik güç dengesinin Türkiye’nin lehine değiştiğini belirtti. Crooke, başbakan Erdoğan’ın Arap dünyasında giderek bir kahraman haline geldiğini de belirtti.

Beyrut’ta matem gecesi

İsrail askerleri tarafından katledilen 9 Türk gönüllü için Lübnan’ın Başkenti Beyrut’ta binlece kişinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi. Türk bayraklarına sarılı temsili tabutların karşısında dualar okuyan binlerce kişi ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla şehitler için gözyaşı döktü.

AMSTERDAM

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da meydanları dolduran binlerce kişi İsrail vahşetini lanetlerken Gazze’de sürdürülen ablukanın da kaldırılmasını istedi. 

TEL AVİV

Binlerce kişinin İsrail’i protesto ettiği gösteride “İsrail’e yaptırım uygulansın” ile bir İsrailli’nin taşıdığı şehit 9 Türk’ün adının yazılı olduğu pankart dikkat çekti.

RAMALLAH

Filistin’de ise göstericiler İsrail’in 9 kişiyi katlederek durdurduğu Mavi Marmara’yı karadan yüzdürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. 

BRÜKSEL

Belçika’da da meydanları dolduran, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan binlerce kişi İsrail karşıtı sloganları ile inledi.

SİDNEY

Okyanusun diğer ucu Avusturalya’da da onbinler İsrail vahşetine karşı ayaktaydı.

KORE

Başkent Seul’daki gösterilerde göstericilerin gözyaşlarına boğulması dikkat çekti.

KANADA

Başkent Toronto’da sokaklara çıkan göstericiler İsrail taraftarları ile çatışma noktasına geldi. Polisin ayırdığı iki grubun ölenlerin isimleri ve fotoğraflarını taşıması dikkat çekti.

Adım Furkan beni de vurun

Almanya’da da göstericilerin hedefinde İsrail vahşeti vardı. Bir göstericinin tişörtünün arkasındaki “Benim adım Furkan gelin beni de öldürün” yazısı herşeyi özetler gibiydi.


star



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,594 µs