En Sıcak Konular

Özgür ama otokontrollü internet

5 Haziran 2010 22:14 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internet medyası ile 'İnternet Habercileri Buluşması' toplantısında biraraya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açış konuşması ile başlayan buluşmada, sektörün sorunları konuşuldu.

Çelik, konuşmasında "yandaş ve yoldaş" medya ayrımına vurgu yaptı. Medyadaki tanımlamaların yanlışlığına dikkat çeken Çelik, "Yandaş ve yoldaş medya olmasından rahatsız olurum. Demokratik ülkelerde tek seslilik yok. Medya bizi eleştirsin ama sabahtan akşama kadar hakaret etmek eleştiri değil." dedi.

Toplantıda Başbakan Erdoğan, "İnternet konusunda daha işin başında sayılırız. O yüzden önlemleri almak zorundayız. Otokontrol ile internetin bir canavar olmasını engellemek ve yararlı hale getirmek zorundayız. İnternette sansürü kısıtlamayı kabul etmiyoruz ama otokontrol ile internetin de kendini artık daha sıkı denetlemesi gerekiyor."dedi.

Haber sitelerindeki rekabet ve hız sırasında bazen sınırların zorlandığını belirten Erdoğan, "Mahremiyet, kişilerin haklarının korunmasında kimi zaman istenmeyen sonuçlar ortaya çıkıyor. Esas olan otokontroldür. İnternet medyasının bu noktada çok daha hassas olmasını rica ediyorum."şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hepimiz aynı gemi içindeyiz. Ve aynı istikamete doğru yol alıyoruz. Kimsenin tahrikine gelmememiz gerekiyor.

Bugüne kadar görüşleri sorulmayan fikirlerine başvurulmayan kesimleri tek tek dinliyor ve onların önerilerinin politikalarımıza ışık tutması yönünde gayret ediyoruz.Ben internet medyasının milli birlik ve kardeşlik projesinde kilit rol oynacağına inanıyorum. Bu kadar hayatı etkileyen medyanın bu sürecin dışında kalamayacağını düşündük.

Görüyoruz ki ocaklar sönüyor, analar ağlıyor. Biz terörün bu ülkenin kaderi olmadığına inanıyoruz. Milli Birlik kardeşlik projesine kimse farklı kılıf uydurmasın. Kürt açılımı gibi... Bunların hepsi denilmiştir. Adına Güneydoğu, ister kürt sorunu deyin. Önemli olan zarf değil önemli olan mazruf... Bu projenin adı Milli Birlik ve Kardeşlik olmalı ve bu sürecin adı da Demokratik açılım olmalı dedik. "

Bu ülkede gençler ölüyor. Bu ülkede anneler ağlıyor... Bu ülkede ocaklar sönüyor. Bu ülkenin enerjisi ve kaynakları sonu gelmez konularda heba ediliyor. Buna dur demek zorundayız. Hükümet olarak yaptığımız da budur. Biz terörün, gençlerin ölümünün bu ülkenin kaderi olmadığına inandık. Biz ayrımcılığın bu ülkenin hayrına olmadığına inandık. Bu süreç tüm engellemelere ve provakasyonlara devam edecek.

Şehit cenazelerini istismar ederek siyaset yapanlar sürecin karşısındadır. Şehit musalla taşında sadece dualar bekler. Musalla taşındaki şehite slogan yüklenmez. Bu siyasi istismardan başka hiç bir şey değildir."



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,191 µs