En Sıcak Konular

Barzani, PKK'nın tek taraflı ateşkesi bozmasına tepki gösterdi

5 Haziran 2010 16:17 tsi
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, İstanbul temasları dahilinde muhtelif medya organlarının genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarları ile Swiss Otel'de bir araya geldi.

Bir saati aşan görüşmede ikili ekonomik ve siyasi ilişkiler ela alındı. Gazetecilerin "PKK tek taraflı ilan ettiği ateşkesi kaldırdığını açıkladı. Siz Ankara'dayken bu beyanatın verilmesini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu üzerine Bazrani'nin sinirlendiği ve teessüflerini bildirdiği ifade edildi.

Gazeteci Yazar Sedat Ergin, "Soruyu soran bendim. Soruya kadar kontrollüydü ama daha sonra kızdığını anladım. Türkiye'deyken PKK'dan bu açıklamaların yapılmasının ziyaretini olumsuz etkileyeceğine kanaat getirdi zannediyorum.' dedi. Ergin, Mesut Barzani'ni her türlü teröre, terör örgütüne karşı olduklarını kaydettiğini aktardı. Ergin, "PKK'ya karşı atılacak somut adımlar konusunda, Mahmur kampı konusunda herhangi bir şey söylemedi. Yeni adımlar konusunda ise genel görüşlerini açıkladı." ifadelerini kullandı. Barzani'nin ziyaretinin önemini vurgulayan Sedat Ergin, üslup değişiminin değerine işaret etti.

Gazeteci Yazar Fehmi koru ise Barzani'nin, Sedat Ergin'in sorusunda dile getirdiği konuya tepkiyle karşıladığını kaydetti. Barzani'nin Türkiye'de gördüğü muameleden memnun kaldığını anladığını dile getiren Koru, "Kendisi terör ve şiddetten sonuç almanın mümkün olmadığını, demokratik açılımı ve Irak'ın bütünlüğünü desteklediğini açıkladı. " dedi. Yatırımlarla ilgili olarak da Barzani'nin Türkiye'yi her anlamda desteklediğini, desteklemeye de devam edeceğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs