En Sıcak Konular

Cinayetten 5 gün önce rapor almış

5 Haziran 2010 15:55 tsi
Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde şoförlüğünü yaptığı Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposluğu ve Havarisel Vekili Luigi Padovese’yi öldüren zanlı Murat Altun tutuklandı.

Anne Sultan Altun, düzenlediği basın toplantısında oğlunun iki yıldır psikolojik tedavi gördüğünü, son olarak da 28 mayısta hastaneye giderek muayene olduğunu söyledi. “Oğlumun cezaevine girmesi değil, piskoposun ölümü beni üzdü’’ diyen anne Altun, “Oğlum bir hafta boyunca kilisede kaldı hiç eve gelmedi. Olay günü de işe gitmek istemedi, yorgun olduğunu söyledi, ancak piskopos ısrarla çağırdı” dedi. Piskoposun eşi Liliana Serafini Padovese, Altun’un psikolojik rahatsızlığından rahibin de haberdar olduğunu söyledi.

‘Bir hafta kilisede kaldı’

Episkopos Padovese’yi Karaaç Beldesi’ndeki yazlığında bıçaklayarak öldüren Murat Altun, cinayeti işlediğini itiraf ettikten sonra dün sabah çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Altun’un avukatı Cihan Önal, İskenderun’daki bürosunda, zanlının annesi Sultan, kardeşi İbrahim Altun, eniştesi ve aynı zamanda akrabası olan Kubbettin Altun ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Avukat Önal, olayın arkasında siyasi ya da başka bir neden aranmaması gerektiğini ifade ederek, “Cinayet siyasi değil, münferit bir olaydır. Müvekkilim çeşitli ruhsal sorunlar yaşıyor. Müvekkilimin bu durumu doktor raporlarıyla da ispat edilmektedir. Cinayetin arkasında başka nedenler aramak hem ailesini hem de Katolik Kilisesini üzer” dedi.

Anne Sultan Altun ise piskopos ile oğlunun baba oğul gibi olduklarını söyledi. Anne Altun, şöyle devam etti: “Oğlum bir hafta boyunca kilisede kaldı hiç eve gelmedi. Onu aradığımda da kilisede rahat olduğunu, eve gelmek istemediğini söyledi. İki gün önce de eve gelmişti. O gün oğlum işe gitmek istemedi, yorgun olduğunu söyledi, ancak piskopos ısrarla çağırdı. Bu kez piskopos ile ben görüşüp oğlumun rahatsız olduğunu söyledim, ancak ‘onunla gezeceğiz, yemeğe götüreceğim’ diye ısrar etti. Derdim birdi iki oldu.”

Rahip ilaçlarını bile sormuş

Padovese’nin Milano’da yaşayan ailesi önceki akşam NTV’ye yaptığı açıklamada, en son geçtiğimiz Pazar günü Milano’da kendilerini ziyaret eden rahibin zanlı Murat Altun’a çok güvendiğini belirtti. Rahibin kardeşi Sandro Padovese ve eşi Liliana Serafini Padovese, son zamanlarda Murat Altun’un yaşadığı psikolojik şikâyetlerden ötürü rahibin endişeli olduğunu ancak bu endişesinin sadece zanlının sağlığına yönelik olduğunu açıkladı. Murat Altun’un, 4 yıldır rahip Padovese’nin sağ kolu gibi çalışıp bütün işlerine yardım ettiğinin altını çizen Lilliana Serafini Padovese, rahibin Türkiye’de kendisini güvende hissettiği için koruma istemediğini de özellikle belirtti. Rahibin geçen hafta İtalya’da olduğunu ve pazar günü Türkiye’ye döndüğünü belirten aile, rahibin, zanlı Murat Altun’un psikolojik sağlığından endişe ettiğini, fakat kendisine zarar vermesi noktasında endişesi olmadığını dile getirdi. Aile tarafından, rahibin, İtalya’da bulunduğu dönemde zanlının ilaçlarını alıp almadığı hakkında bilgi aldığı da ifade edildi.

Yarın tören düzenlenecek

Öte yandan Padovese’nin Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenaze, Adli Tıp Kurumu’na gelen eski Papalık Anadolu Temsilcisi ve halen İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu olarak görevini sürdüren Ruggero Franceschini ile İskenderun Katolik Kilisesi görevlilerince teslim alındı. İskenderun’a götürülen Padovese için bugün Katolik Kilisesi’nde tören düzenleneceği, İtalya’ya ne zaman götürüleceğinin ise henüz kesinlik kazanmadığı kaydedildi. Padovese’nin otopsi raporunda ise boğazının kesildiği, karın ve göğüs bölgesinden defalarca bıçaklandığı belirtildi.



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,807 µs