En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Recep Bey'in ezberini bozduk

5 Haziran 2010 14:41 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de temiz bir siyaset için koşmaya başladıklarını söyleyerek, “Recep Bey’in ezberini bozduk. Siz de onun düzenini bozun. Bu çarpık, rantçı düzeni yıkıp yerine, halk düzenini kuracağız. Halkın

Kemal Kılıçdaroğlu Trakya gezisinin ikinci günü geceyi geçirdiği Tekirdağ’dan, Şarköy İlçesi'ne geçti. Şarköy’e gelişinde Malkara kavşağında 150 araçlık konvoyla karşılandı. Malkara yol ayrımında parti otobüsünün önü traktörle kesilince, CHP Lideri Kılıçdaroğlu burada otobüsten indi. Traktöre binerek halkı selamlayan Kılıçdaroğlu’na kasket hediye edildi.

Yüzlerce araçlık konvoyla Şarköy’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 4 bin kişiye seslendi. Kendisini ellerindeki, ‘Yandaşa değil, herkese iş’, ‘Temiz siyasetçi, temiz parlamento, temiz siyaset’, ‘Kılıçlar çekildi, bu bir düello’, ‘Yolsuzluk yapanların korkulu rüyası’, ‘Cumhuriyet’i Mustafa Kemal kurdu, Sen yok edeceksin içimizdeki kurdu’ yazılı pankartlarla karşılandı.

RECEP BEY'İN RANTI
Kemal Kılıçdaroğlu Şarköy Cumhuriyet Meydanı’ndan hükümete yüklenirken, bölgedeki üzüm bağlarının ne olduğunu sorarak, “Zeytin ağaçları da dondu. Buraya hükümetten gelen var mı? Ama bu hükümet halkın sorunlarını çözmek için yok ki, çiftçinin sorunu çözmek için yok ki, çiftçinin derdine merhem olmuyorlar. Hep Recep Bey’in rantına çalışıyor. Başbakan Mersin’de çiftçimize ‘Ananı da al git’ demedi mi? Tabi çiftçinin sorunları ile uğraşmaz, Şimdi Yunanistan’dan pamuk ithal ediyorlar. Benim ülkemizin toprakları daha güzel pamuk üretir. Şimdi de hayvancılığı et ithalatı ile bitiriyorlar. İşte biz bunun için halkın iktidarını kuracağız. Aşık Veysel ne diyor, ‘Benim sadık yarım kara toprak’ bunlar çiftçiye bu toprağı bile çok gördüler. Çin’de Angola’da Papua Yeni Gine’de bile hükümet çiftçiyi destekliyor. Tekel’in 17 tesisini 292 milyon liraya sattılar. Tekel’in bir arsasının değeri 250 milyon dolar. Bu düzen talan düzeni, bu düzen yalan ve soygun düzeni. Biz rantçıların değil, halkın düzenini kuracağız” dedi.

BUNLAR SADAKA DÜZENİ KURDULAR
Miting alanında 4/C statüsünde çalışanların durumunu anlatan pankartı gören Kılaçdaroğlu bunun üzerine ise “Pankartlarda görüyorum bana diyorsunuz ki, 4/C’lileri unutma. Unutur muyum 4/C’liler aklımıza kazındı. Kışın soğuğunda işçisini havuza atan, milletvekiline biber gazı sıkan bunlar değil mi? Devlet sosyal adaletçi olacak. Ama bunlar talan ve sadaka düzeni kurdular“ diye konuştu.

EMEKLİLERDEN DESTEK İSTEDİ
Ülkemizde emeklilerin ikinci sınıf vatandaş durumuna getirdiğine dikkat çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Emeklilere milli gelir artışından pay vermiyorlar. Ama bu düzeni yıkmak emeklilerin elinde. Ülkemizde 8.5 milyon emekli var, Aileleri ile birlikte 13-14 milyon emekli var. Eğer bu emekliler şahlanırsa, hak ararsa, sandığı AKP’ye mezar edersiniz. Ama emekliler AKP’ye oy verdi. Eğer emekliler bu durumdan memnun ise vermeye devam ederlerse, onlara söyleyecek bir sözüm yok. Ama birinci sınıf yurttaş olmak istiyorsa, halkın iktidarı için CHP’ye oy versinler” dedi.

RECEP BEY'İN DÜZENİNİ BOZUN
Siyasette zenginleşenlere kapıları kapatmak için iktidara koştuklarını kaydeden Kılıçdaroğlu daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz halkı aldatmayacağız. Sizden isteğim tarlada çalışırken her yerde bunu anlatın. Helal süt emmiş herkes, CHP çatısı altına gelsin. Ayrımız gayrımız yok. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursan ol, oyunu rant iktidarını devirmek için CHP’ye ver. Türkiye’de temiz bir siyaset için koşmaya başladık. Recep Bey’in ezberini bozduk. Siz de onun düzenini bozun. Bu çarpık, rantçı düzeni yıkıp yerine, halk düzenini kuracağız. Halkın iktidarını kuracağız. Onların düzenleri oğullarını ve yandaşlarını zengin eden düzen, biz halkın düzenini kuracağız.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra partisine mensup Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok’u makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu belediyenin şeref defterini imzaladıktan sonra Şarköy’den ayrıldı.



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,623 µs