En Sıcak Konular

Şener: Hükümet İsrail ile bağlantılarını acilen kesmeli

4 Haziran 2010 21:56 tsi
Teşkilat binasının açılışı için Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Ali Molla Camii'nde cuma namazı kıldı, partinin il ve ilçe yönetimiyle birlikte çarşıdaki esnafı gezerek bir süre sohbet etti.

Karabük Belediyesi Mehteran Takımı tarafından karşılanan Şener, parti binasının açılışının ardından ilçe teşkilat binası önünde halka seslendi. Gazze'ye yardım götüren insani yardım gemisine İsrail donanması tarafından yapılan saldırıda Türk vatandaşlarının katledilmesine tepki gösteren ve bu durumda hükümetin İsrail'e karşı sert bir tavır alması gerektiğini vurgulayan Şener, "Uluslararası hukuka aykırı olarak Türk insani yardım gemisine yapılan saldırı, insanlarımızı katleden basit kınamalarla geÇiştirilmemeli ve uluslararası hava sahamızı İsrail'e kapatmamız gerekmektedir. Türk hükümetinin İsrail ile ilişkileri kesmesi gerekir" dedi.

Son yıllarda terörün arttığını belirten Şener, "Her gün şehit haberleri geliyor. Hükümetin bu akan kanı durdurması gerekir. Bir an önce gereken önlemler alınmalı, terör sindirilmelidir. 40 gün içerisinde 40'ın üzerinde askerimiz şehit olmuştur." diye konuştu.

TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, konuşmasında dershanelerin eğitim sisteminde dengesizliğe neden olduğunu da söyledi. Devlet okullarında eğitim sisteminin yerine oturtulması ve dershanelerin kapatılması gerektiğini savunan Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yıllardır bunu söylüyoruz. Ya okullar ya da dershaneler kapanmalıdır. Çocuklarımız, gençlerimiz okul ve dershane maratonu altında sıkıntı çekmekte ve bu bağlamda başarı oranları düşmektedir. Bu sistemin yerine oturtulması gerekir. Vatandaşlarımızın birçoğu ellerinde kalan son parayı dershanelere yatırmaktadırlar. Biz bu sistemi kaldıracağız. Devlet okullarındaki eğitim sistemini yerine oturtup, dershaneleri kapattıracağız."

Şener, 2 yıl önce başlayan ekonomik krizin teğet geçmediğini ve bu durumun en belirgin özelliklerinin Ereğli'de de somut olarak yaşandığını kaydetti. Şener sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakan 'Kriz Türkiye'yi teğet geçmiştir' diyor. İş adamlarının, emeklilerin durumu her geçen gün kötüye giderken, her gün bir iş yeri kapanırken kriz nasıl teğet geçiyor anlamış değiliz. Krizin etkilerini Ereğli en belirgin biçimde yaşayan yerdir. Tersaneler sektörü adeta bitmiştir. ERDEMİR'in özelleşmesinin ardından birçok işçi çıkartılmış, kalan işçilerin de maaşları azaltılmıştır. Her gün bir iş yeri veya eve icra memurları gelmektedir. Bu durumun sorumlusu hükümettir. Başbakan ayrıca, özelleştirmelerin devam edeceğini belirtiyor. Elimizde kalan enerji kaynakları ve barajlar da satılırsa Türkiye'nin bundan büyük kaybı olacaktır."
 
cihan

 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs