En Sıcak Konular

İsrailli askerler 1,5 yaşındaki çocuğunu esir almışlar

4 Haziran 2010 20:09 tsi
İsrailli askerler filo kaptanının gemiyi çalıştırması için 1,5 yaşındaki çocuğunu esir almışlar.

İsrail askerleri, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yaptıkları kanlı saldırı sonrasında gemiyi hareket ettirmeyen başmakinisti 1,5 yaşındaki çocuğunu öldürmekle tehdit etmiş. Saldırının hemen sonrasında çekilen görüntülerde 1,5 yaşındaki Türker Kaan Çetin'in yaşadığı korku yüzüne yansıdı.

İsrail askerlerinin kanlı saldırısının hemen ardından yaşanan dehşet dakikalarının görüntüleri ortaya çıktı. İnsani yardım gemisinde bulunan sitemiz çalışanlarından ve Gerçek Hayat Dergisi editörü Adem Özköse tarafından kaydedilen görüntülerde saldırının kanlı yüzü açıkça görünüyor. Görüntülerde İsrail askerleri tarafından şehit edilen yardım gönüllüleri, Türk ve Filistin bayrakları altında cansız yatarken yaralılar ise zor şartlarda tedavi edilmeye çalışılıyor. Yardım filosunun maskotu haline gelen ve İsrail askerleri tarafından esir alınan 1,5 yaşındaki Türker Kaan Çetin'in de annesinin kucağında içeri girmesiyle odada bulunan yardım gönüllüleri serbest bırakıldığını zannederek sevinç gösterisi yapıyor. Çetin'in annesi ise çocuğun bırakılmadığını birazdan tekrar askerlerin yanına götürüleceğini endişeli gözlerle anlatıyor.

Gemide yaşanan dehşet anlarına tanık olan ve saldırı sonrası görüntüleri kayda alan Adem Özköse, saldırının sabah namazı kıldığı sırada gerçekleştiğini belirtti.

YARDIM GÖNÜLLÜLERİ KENDİLERİNE SALDIRAN ASKERLERE SU VERMİŞ

İsrail askerlerinin uyarı yapmadan direk saldırıya geçtiğini anlatan Özköse, gemide bulunanlar tarafından askerlerin silahının alınmadığını dile getirdi. Askerlere saldırı anında bile misafirperver davranıldığını ifade eden Özköse, "İsrail askerleri misafir edilmesini de gördüm ben. 'Sakın kimse vurmasın biz Müslümanız biz onlardan farklıyız' diyen bir kişi bağırdı. Su getirdiler askerlere su verildi. Bir kişi, İsrail askerlerinin yüzüne elini koymuştu ve onu sakinleştirmeye çalışıyordu. İsrail askerleri korkmuşlardı. İsrail askerlerine en son esir teslim edildi. En son esiri teslim eden Endonezyalı doktoru bile kolundan vurdular." diye konuştu.

İsrail askeri ile yardım gönüllüleri arasındaki mücadelenin fazla sürmediğini anlatan Özköse, kendilerinin silahsız siviller, askerlerin ise eli silahlı profesyoneller olduğuna dikkat çekti.

Saldırının hemen ardından kamerasına kaydettiği görüntülerin İsrail askeri tarafından fark edildiğini ve sorgusunun çok uzun sürdüğüne dikkat çeken Özköse 1,5 yaşındaki Türker Kaan Çetin'in askerler tarafından esir alındığını ise şöyle anlattı: "Fotoğraf makinemi çıkardım yaralı insanları çekmeye başladım. İsrail askerleri bir çocuğu esir aldılar. Başmakinisti tehdit ettiler. Başına silah dayadılar. Gemiyi çalıştır gideceğiz diye. Başmakinist de 'kaptandan emir almadan gemiyi çalıştırmam' dedi. Bunun üzerine çocuğunu esir aldılar ve gemiyi çalıştırmazsan çocuğu öldürürüz diye tehdit ettiler. Çocuğu esir alınınca başmakinist gemiyi çalıştırmak zorunda kaldı. Ortalık tam bir can pazarıydı."

cihan



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,405 µs