En Sıcak Konular

İsrail'de yaralı Türk kalmadı

4 Haziran 2010 18:55 tsi
İsrail askerlerinin insani yardım taşıyan gemiye yaptıkları saldırıda yaralanan gönüllülerin Türkiye'ye getirilmesi işlemi tamamlandı. Sağlık Bakanlığı'na ait iki ambulans uçak yaralıları Türkiye'ye getirdi.

Türkiye'den Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan gemilere İsrail'in düzenlediği saldırıda yaralanan vatandaşlardan son ikisini taşıyan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak Etimesgut Havaalanına indi.

Önceki gün 19 yaralıyı getiren uçak ambulanslar bugün de 3 yaralıyı daha Etimesgut Askeri Havalimanı'na indirdi. Yaralılar, daha sonra kara ambulanslarına bindirilerek tek tek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

İlk yaralı Etimesgut Havalimanı'ndan 13.30 sıralarında hastaneye getirildi, Acil Servis'ten içeriye alındı. Ardından, 10'ar dakika aralarla diğer iki yaralı daha hastaneye ambulanslarla sevk edildi. İkinci yaralının gelişinde hastane önünde bekleyenler tekbir getirdi. Getirilen hastaların isimleri şöyle: "Mehmet Ali Zeybek, Ahmet Aydan Bekar, Uğur Süleyman Söylemez".

YARALILARIN İKİSİ DE ATEŞLİ SİLAHLA YARALANMIŞ

İsrail'in gerçekleştirdiği gemi baskınında yaralanan son iki kişi de ambulans uçakla Ankara'ya getirildi.

Esenboğa Havaalanı'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'ya getirilen iki yaralı vatandaşın da ateşli silahla yaralandığını söyledi. Akdağ sözlerine şöyle devam etti: "Yaralıların Türkiye'ye getirilmesi gerçekten cok önemli bir operasyondu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın kararlı talimatları, Dışişleri'nin, hükümetin bu konudaki kararlı tavır sergilemeleri İsrail'i mecbur bıraktı. Fedakarlık ve gayretle ulaştıran, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye ve dünyadaki sivillerin bu olaya sahip çıktığını görüyoruz. Son iki yaralıyı da hastaneye götüreceğiz. Tekrar geçmiş olsun diyorum."

Yaralılara nasıl müdahale yapılacağı sorusu üzerine Bakan Akdağ, "Tıbbi açıdan ne yapılacak, bir şey söyleyemem. Yaralılar hastaneye götürüldükten sonra arkadaşlarımız gerekli müdahaleyi yaparlar. İkisi de ateşli silahla yaralanmış. Yaralılardan birinin durumu diğerine göre daha ağır." cevabını verdi.

 
cihan



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,050 µs