En Sıcak Konular

İHH'yı terörist listesine almaya çalışıyorlar

4 Haziran 2010 17:40 tsi
İHH'yı terörist listesine almaya çalışıyorlar Avrupa'daki yahudi örgütler İHH'nın terörist örgüt listesine aldırmak için kampanya başlattı.

Avrupa Yahudi Kongresi İHH'nın Avrupa'da yasaklanması için bir kampanya başlattı. Kampanyanın tek dayanağı ise, 28 Şubat döneminde yardım teşkilatına yönelik asılsız suçlamalarla açılan, İHH başkanı Bülent Yıldırım'ın beraat ettiği bir dava..

1997 yılında açılan davada IHH'nın "silah kaçakçılığı" ile suçlandığını iddia eden Avrupa'daki yahudi örgütler, ne o dönemde müslümanlar üzerindeki karalama kampanyasından ne de davanın beraatle sonuçlandığından bahsediyor. Aksine, İstanbul'daki İHH merkezine yapılan baskında "silahlar, patlayıcılar ve bomba yapma kılavuzları" bulunduğu yalanını tekrarlıyorlar.

İHH'nın Afganistan, Çeçenistan ve Bosna'da yaptığı yardım faaliyetlerini de "radikal oluşuna" delil olarak gösteren yahudi lobileri, Avrupa'nın İHH'yı yasaklaması ve işbirliği içinde olan Avrupalıları uyarması gerektiğini savundu.

İsrail'in İHH'yı karalamak ve El Kaide gibi örgütlerle bağlantısı olduğu iddiasını yaymak için başlatılan bu kampanya bugün İHH başkanı Bülent Yıldırım'ın düzenlediği basın toplantısında da gündeme geldi.

İsrail Hükümeti'nin, kendilerine iftira attığını söyleyen Yıldırım, "Biz biliyoruz ki, onların en iyi becerdikleri sanatları yalan söylemektir. Bizi terörü desteklemekle itham ediyor İsrail Hükümeti. İsrail masum sivilleri öldürüyor, biz yaşatmaya çalışırken şehit oluyoruz. İsrail bebekleri öldürüyor, biz kurtarmaya çalışırken şehit oluyoruz. İsrail insanları aç bırakıyor, biz doyurmaya çalışırken şehit oluyoruz. İsrail insanları ilaçsuız bırakıyor, biz tedavi etmeye çalışırken şehit oluyoruz. Akıl, insaf ve vicdan sahibi insanlara soruyorum, terörist kim? Biz teröre desterk verseydik önce İsrail'e destek verirdik çünkü İsrail'den daha büyük terörrist yok" diye konuştu.

Yıldırım, İsrail'in "Hamas'a irtibatta olduklarına" yönelik iddiaları için "Biz Gazze'de bir şube açtık, kabul etseniz de, etmeseniz de Hamas seçimleri kazandı ve Gazze'de şuanda iktidarda. Peki, Batı Şeira'da şube açtık. Niye bize demiyorsunuz, Mahmud Abbas'la irtibattasınız. Peki biz yarın İsrail'de şube açmak için izinleri alacağız. İsrailliler'e de söyledim, siz bize izin vermediniz. Verseydiniz belki de bu konvoy, bu filo ile daha diyalog halinde olurdunuz. Şimdi biz İsrail'de şube açtığımız zaman, Yahudilerle veya siyonistlerle irtibatta diye mi algılanacağız. Söyleyeyim, Yahudilerle irtibatlı oluruz ama siyonistlerle irtibatlı olarak kendimizi algılattırmayız. Çünkü siz Yahudiler'e de zararlısınız, bütün insanlığa da" dedi.



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs