En Sıcak Konular

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Barzani ile görüştü

4 Haziran 2010 17:16 tsi
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani, Ankara'da Arap ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya geldi. Barzani, daha sonra büyükelçilerle öğle yemeği yedi.

Barzani, daha sonra Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Swiss Otel'de bir araya geldi. Görüşmede, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ile BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız da hazır bulundu.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'hoşgeldin' ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Barzani'nin, Türkiye'ye gelmesini önemsediklerini ve bundan memnuniyet duyduklarını ilettiklerini dile getiren Demirtaş, Türkiye'nin komşularıyla barışçıl ilişkiler geliştirmesinden, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimle diplomatik, ekonomik, kültürel, sosyal ilişkilerin geliştirilmesinden memnuniyet duyduklarını Barzani'ye söylediklerini aktardı.

Barzani'nin, kendilerine Türkiye ziyaretinin önemli olduğunu vurguladığını ifade eden Demirtaş, BDP olarak Türkiye'nin komşularıyla ve Irak'ın kuzeyindeki yönetimle yürüteceği ilişkilerin tümüyle bölgede barışın gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların çok da iç açıcı olmadığının farkında olduklarını anlatan Demirtaş, "Ülkemizin her bir köşesine barışın yayılması, kardeşliğin yayılması, bu duyguların gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. BDP olarak Türkiye'de barışın, demokrasinin özgürlüğün gelişmesi için çaba harcayacağız." dedi.

Demokratik açılıma yönelik Barzani'nin destekler nitelikteki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Demirtaş, Barzani'nin bu konudaki düşüncelerinin kendi düşünceleri olduğunu belirterek, partilerinin açılımın demokratikleşmeyi, köklü bir reformu ifade etmediğini savunduğunu ve halen o nokta olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nda Irak bayrağının bulunmamasının sorulması üzerine de Demirtaş, "Bilinçli bir seçim miydi bilemiyoruz. Sayın Bakan öyle olmadığını ifade etti. Bu tür şeylere diplomatik nezaket gereği dikkat edilmesi gerekir." karşılığını verdi.

Demirtaş'ın konuşması sırasında Hasan Aslan adlı bir vatandaş, "Bitirin artık şu harbi yavrum, bitirin artık. Gözümüzde yaş kalmadı." diyerek bağırdı. Ahmet Türk'e de seslenen Aslan, "Sen Ahmet Türk'sün, Türksün. Canımız ciğerimizsin. Yeter ya, Allah aşkına durdurun." dedi. Aslan, gözyaşlarını tutamazken; Demirtaş ise "İnşallah hep birlikte bitireceğiz, hep birlikte çaba sarfedeceğiz." diye cevap verdi. (CİHAN)



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,835 µs