En Sıcak Konular

Gazze'nin kaderi Ankara'dan ayrı değil!

4 Haziran 2010 16:41 tsi
Gazze'nin kaderi Ankara'dan ayrı değil! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuşuyor. İskenderun'daki terör saldırısına değinen Erdoğan, şehit cenazelerinde atılan sloganlara değindi, İsrail'e sert sözler sarfetti:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'nin kaderinin İstanbul'dan, Ramallah'ın kaderinin Ankara'dan, Beytüllahm'in kaderinin Konya'dan ayrı düşünülemeyeceğini söyledi.

Konya başta olmak üzere 9 değişik şehirde yapımı tamamlanan atık su arıtma ve katı atık bertaraf tesislerinin açılışını yapmak üzere Konya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Büsan Sanayi Sitesi'nde kıldıktan sonra Mevlana Müzesi'ne geçti. Burada eşi Emine Erdoğan'la buluşan Başbakan, Mevlana Müzesi'ni gezdi. Mevlana Müzesi'nin ardından Konya Valiliği'ne geçen Başbakan, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'dan şehrin durumu hakkında bilgi aldı. Başbakan valilikteki temaslarını tamamladıktan sonra Kültür Park'a geçti.

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kültür Park'taki toplu açılış töreninde yapılan tesisler hakkında bilgi verdi. Çalışı yapılacak tesislerin toplam maliyetinin 180 milyon TL olduğunu belirterek, yapımı tamamlanan ve devam eden çevre yatırımları sayesinde Türkiye'nin bugün dünden daha temiz havaya, suya kavuştuğunu belirtti. Konya ovasının büyük bir heyecanla beklediği sulama projesi Mavi Tünel hakkında da bilgi veren Bakan Eroğlu, projenin 17 aralık 2011 tarihinde tamamlanacağını müjdeledi. Bakan Eroğlu, Mavi Tünel'in tamamlanmasıyla Konya Ovası'nın suya hasretinin sona ereceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da son haftanın olaylarına değindi. Bakan Davutoğlu, Dünya Çevre Günü'nde insan olarak yaşadıkları fiziki çevreyi korumak zorunda oldukları kadar sosyal çevreyi de korumaya çalıştıklarını kaydetti. Davutoğlu, Türkiye için olduğu gibi dünya için de kardeşlik, barış ve adalet tesis etmek için çabaladıklarını sözlerine ekledi.

'Yürekli lider' anonsuyla kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Park'ı dolduran coşkulu kalabalığa, hayır duaları için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki insanlara insani yardım götüren gemilere uluslararası sularda yapılan silahlı saldırıyı gündeme getirdi ve Türkiye'nin Filistin'de veya dünyanın başka herhangi bir yerinde meydana gelen zulümlere sessiz kalamayacağını söyledi.

"Gazze'nin kaderi İstanbul'dan, Ramallah'ın kaderi Ankara'dan, Beytüllahm'in kaderi Konya'dan ayrı düşünülemez." diyen Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Bunlar kundaktaki masum bebekleri dahi tehtid olarak gördüler. O masum bebekleri analarının kucaklarında katlettiler. Bizdeki teröristler gibi. Şimdi de bebek mamalarını oyun bahçelerini tehtid olarak gördüler. Yetmedi şimdi çocuk oyuncaklarından korkmaya başladılar. Dünyada bazıları atılan fosfor bombalarının arkasında duruyor. Bunlar masum sivillerden, kadınlardan hatta hastanede hastalardan korktular. Tanklarla, toplarla bombaladılar. Yetmedi şimdi de serumdan, yara bandından korkmaya başladılar."

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin İsrail halkı ile bir sorunu olmadığını, asıl sorunun İsrail'i bugün yöneten hükümet olduğunu vurgulayarak insanlığın bundan ders almasını istedi. Konuşmasının devamında "Bu olay İsrail ile Türkiye arasında değil, İsrail ile 32 ülke arasındaki bir olaydır." diyen Başbakan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni oluşturan daimi üyelere seslendi ve "Rusya, Çin, Fransa'ya ve Almanya'ya sesleniyorum. Eğer adilseniz buyurun yaklaşımınızı ortaya koyun." dedi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bu saldırının peşini bırakmayacağını vurgulayarak, gereği neyse yapılacağını kaydetti.

Konuşmanın bir yerinde basında yer alan yorumlara değinen Başbakan Erdoğan, "Bizde de onların ortakları var ha söyleyeyim. Ne yazık ki PKK ile Hamas arasında benzerlik kuranlar var. PKK ile Hamas arasında bir bağlantı yoktur. Hamas bugün seçim kazanarak yönetime gelmiş bir siyasi partidir. Ama onlara iktidarda kalma şansı dahi vermediler. Hani demokrasiler? Niye bunlara müsaade vermediniz? Hamas'a oy verdiği için Filistin halkını cezalandırdılar. Tutup Hamas ve PKK'yı bir araya getirip köşenizde yazamazsınız ey Türk gazetecileri." şeklinde konuştu.

Cihan



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,355 µs