En Sıcak Konular

ABD yönetimi buna ne diyecek?

4 Haziran 2010 15:58 tsi
ABD yönetimi buna ne diyecek? Gazze'ye yardım taşıyan filoda bulunan ve gözetim altındayken İsrailli yetkililer tarafından dövüldüğünü söyleyen ABD vatandaşı Paul Larudee, vücudundaki darp izlerini medya mensuplarına gösterdi.

Gözaltında tutulduğu süre boyunca dayak yediğini söyleyen ABD'li aktivist, Atina'da düzenlenen İsrail karşıtı gösterilere de katıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un "2 vatandaşımız yaralandı" dediği kişilerden biri olan ve hayatını piyano akort ederek kazanan Larudee, İsrail'de gözaltına alınmasının ardından, dün Yunan yardım gönüllüleriyle birlikte bu ülkeye ait askeri bir uçakla Atina yakınlarındaki askeri üsse getirildi.

“Gözetim altındayken İsrailli yetkililerin kendisinden bazı kağıtları imzalamasını istediğini, imzalamayınca dövüldüğünü” söyleyen doktora sahibi Larudee, daha sonra da Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen İsrail karşıtı gösterilere katıldı.

Gözaltında tutulduğu süre boyunca şiddet gördüğünü ve “bu kadar dövülmeye rağmen kemiklerinin kırılmamasının işin en iyi tarafı olduğunu” belirten 64 yaşındaki ABD'li, protesto eyleminde de hem Yunan yardım gönüllülerinin hem de göstericilerin en çok ilgi gösterdiği kişi oldu.

Gazze'ye yardım götüren iki Yunan gemisinde bulunan 15 aktivistin de katıldığı gösterilerde, Larudee yüzü ve kollarında oluşan morlukları da gazetecilere gösterdi.

Gösterilerde bir konuşma yapan Larudee, "İnsani yardım götürmek isteyen gönüllüler silahsızdı. İsrail güvenlik kuvvetleri uluslararası sularda müdahale etti. 31 Mayıs'ta yaşananlar, Filistinlilerin 62 yıldır yaşadığı günlerden sadece biriydi" dedi. Bu girişimlerin dünyada meyvesini verdiğini belirten Larudee, "Benim ülkem ABD'de bile meyve veriyor. Bizim artık gurur duyduğumuz Filistin vatandaşlığımız da var" ifadelerini kullandı.

HAYATINI KAYBEDEN TÜRK GÖNÜLLÜLER İÇİN SAYGI DURUŞU

İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine düzenlediği kanlı baskını protesto etmek için Atina Üniversitesi önünde toplanan gruplar, İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Türk gönüllüler için de bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen gösteriye katılanlar, Yunanistan Parlamentosu'nun bulunduğu Sindagma Meydanı'nda son bulan bir yürüyüş yaptılar.

“İsrail'in el koyduğu yardım gemilerinin bir an önce iade edilmesini”  talep eden göstericiler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

İsrail makamları tarafından gözaltına alınan Yunan vatandaşlarından 6’sı geçen  Salı, 31'i ise dün sabaha karşı Atina'ya ulaşmıştı.

Ülkelerine dönen Yunan yardım gönüllüleri de, yaptıkları açıklamada, “İsrailli komandoların direnmemelerine rağmen kendilerine silahla saldırdığını, elektroşok uyguladığını, gözetim altındayken de dövüldüklerini, uyumaya izin vermediklerini ve psikolojik işkence yaptıklarını” dile getirmişti.



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,964 µs