En Sıcak Konular

Piskoposun katili herşeyi itiraf etti

4 Haziran 2010 12:29 tsi
İskenderun'da katolik din adamını öldüren katil zanlısı tutuklandı. Zanlının avukatı ise olayın şahsi olduğunda ısrarcı.

Katil zanlısı Murat A.'nın avukatı Cihan Önal, olayın siyasi olmadığını savunuyor. Önal, "Cinayeti işlerken değişik söylemler var. Müvekkilim çeşitli ruhsal sorunlar yaşıyor. Cinayeti de bu ruh haliyle işlenmiştir." diye konuştu.

Murat A'nın ilk ifadesinde “Vahiy geldi, o yüzden öldürdüm” dediği öğrenildi. Cinayetle ilgili olarak siyasi yönü yok diyen Hatay Valisi Lekesiz bugün, "Olay tüm yönleriyle araştırılıyor" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin katil zanlısı tutuklandı.

Karaağaç beldesi Sahilyolu Sultanköy Mahallesi'ndeki yazlık evinde bıçaklanarak öldürülen Padovesi'nin katil zanlısı olan şoförü Murat A'nın emniyetteki sorgusu tamamlandı. Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine yollandı.


KÜRT ŞOFÖR TUTUKLANDI
Cinayet İtalyan basında yankı buldu. Liberazione gazetesinde Padovese cinayeti “Türkiye, Piskopos Padovese öldürüldüö başlığı altında "Kürt şoför tutuklandı. Resmi makamlara göre akli dengesi yerinde değil. Ama İzmir'den Monsenyör franceschini inanmıyor" yorumuyla verildi.

PANZERE BİNDİRİLDİ

İskenderun Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, adliye önünde güvenlik önlemlerinin alınmasını sağladı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılarak panzere bindirilen Murat Altun, cezaevine gönderildi.

KATİL ZANLI MÜSLÜMAN

Müvekkilinin cinayeti tek başına işlediğini, hiç kimsenin etkisi ve yönlendirmesi altında kalmadığını, kimsenin de kendisine yardımcı olmadığını söylediğini anlatan Avukat Cihan Önal, şöyle devam etti:

''Ancak, anlatıldığı gibi cinayet siyasi değil, münferit bir olaydır. Cinayetten dolayı her şeyi itiraf etti. Müvekkilim çeşitli ruhsal sorunlar yaşıyor. Cinayeti de bu ruh haliyle işlenmiştir. Bizim de gördüğümüz kadarıyla müvekkilim ruhsal bozukluklar geçiriyor. Müvekkilim, 3-4 yıldan beri Padovese'nin yanında çalışmaktadır. Dosyada gizlilik kararı olduğu için aslında daha fazla bilgi alamıyoruz. Dava süresince Adli Tıp Kurumuna ve çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurulacak, gerekli açıklamalar da dava aşamasında yapılacak.''

NET BİRŞEY SÖYLEMİYOR

Müvekkilinin, cinayeti bıçakla işlediğini itiraf ettiğini vurgulayan Cihan, ''Cinayeti neden işlediği konusunda da net bir şey söylemiyor. Aslında çelişkili ifadeler de veriyor. Biraz önce de söylediğim gibi müvekkilim ruhsal sorunlar yaşıyor'' diye konuştu.

VAHİY GELDİ İDDİASI

Avukat Önal, bir gazetecinin, Murat Altun'un, ''Vahiy geldi öldürdüm'' şeklinde ifade verdiğinin hatırlatılması üzerine, ''Müvekkilimin psikolojisi bozuktu, sorunları vardı, tedavi görüyordu. İfadesinde vahiy geldiğini söylemiş ama psikolojik sorunları var, böyle bir ifade kullanmış'' diye konuştu.

Önal, bugün öğle saatlerinde Murat Altun'un ailesi ile basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. Murat Altun'un, din değiştirdiği yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirten avukat Cihan Önal, müvekkilinin Müslüman olduğunu söylediğini kaydetti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmasının çok yönlü sürdürüldüğünü bildirdi.

Hatay'da böyle bir olayın yaşanmasından üzüntü duyduğunu kaydeden Lekesiz, ''Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor'' dedi. Vali dünkü açıklamasında ise "İlk araştırmaya göre konunun siyasi bir tarafı yok. Padovese'nin öldürülmesi kişisel bir olay gibi görünüyor" demişti..

Katolik Kilisesi yetkililerinin Vatikan ile görüşme halinde olduklarını belirten Lekesiz, ''Padovese için İskenderun'da da bir tören düşünüyoruz. Ancak, bunu ailesine ve Vatikan yetkilerine bıraktık. Cenazenin İtalya'ya götürülmesi söz konusu. Bunun için elimizdeki tüm olanakları değerlendireceğiz'' şeklinde konuştu.



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,793 µs