En Sıcak Konular

The Economist: İsrail kendini yalnızlaştırıyor

4 Haziran 2010 12:11 tsi
The Economist: İsrail kendini yalnızlaştırıyor Bu haftaki sayısında İsrail'in Gazze yardım gemisine yaptığı saldırıyı ele alan İngiliz The Economist dergisi, olayların İsrail'i uluslararası alanda yalnızlaştırdığına dikkat çekti.

İsrail'in Gazze yardım gemisine yaptğı saldırının uluslararası alanda büyük öfke topladığını vurgulayan The Economisy, saldırıdan sonra dünya kamuoyunda İsrail'in çok kolay saldırıya geçtiği izlenimi oluşturduğunu bu tavrın da ülkeyi uluslararası alanda yalnız bıraktığı yorumunu yaptı.

"Filistinlileri bir alana hapseden bu politika, kendisini kuşatmaya başladı." ifadesini kullanan dergi, "Bu acımasız abluka başarısız oldu. Büyük acı çeken Gazzeliler boyun eğmedi. Ne İsrail askeri Gilad Şalit serbest kaldı ne de Hamas'ı bitirme planları başarılı olmadı. Hamas'a silah yardımı yine bir şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'daki dengelerin değiştiğine işaret eden The Economist, ABD'nin İsrail'e olan desteğinin artık eskisi gibi koşulsuz olmadığına dikkat çekti. İsrail'in Hamas'tan daha kötü bir imaja sahip olmaya başladığı belirtilen haberde, Gazze'ye uygulanan ablukanın sadece Müslüman ülkelerde değil, Avrupa'da da İsrail'e karşı bir öfkeye sebep olduğuna dikkat çekti.

The Economist, her ne kadar ABD'nin Ortadoğu'ya yönelik politikasında değişme olsa da, önümüzdeki aylarda yapılacak ara seçimler nedeniyle Obama'nın İsrail ile karşı karşıya gelmek istemediğini yazdı.

Bu arada Türkiye-İsrail ilişkilerine de değinen The Economist dergisi, iki ülke arasında son dönemlerde olumsuz olayların meydana geldiğini ancak son saldırı olayının ciddi olduğu yorumunu yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e çıkışmayı sevdiğini yazan dergi, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemiye yaptığı saldırının, aynı zamanda Türkiye'yi de Ortadoğu'daki çatışmalı bataklığa ittiğini yazdı.

Derginin haberinde ayrıca, İsrail'in Türk gemisine saldırmasının asıl sebebinin, Erdoğan'ın İran'a yönelik yaptırımları önleme çabalarına bir tepki olabileceği yorumunda bulundu.

(CİHAN)



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs