En Sıcak Konular

Yardım gemisi ile irtibat kesildi

4 Haziran 2010 11:19 tsi
Yardım gemisi ile irtibat kesildi
İrlanda'nın Dundalk Limanından demir alan ve halen Gazze yolunda olduğu bildirilen yardım gemisi "Rachel Corrie" ile irtibatın kesildiği bildirildi.

Özgür Gazze hareketinin sözcüsü Audrey Bomse, AFP'ye yaptığı açıklamada, gemiyle irtibatın kesildiğini, İsrail'in sabotaj düzenlediğinden şüphelenildiğini belirtti.

Bomse, gemiye ve yolculara saldırı düzenlenmesini önlemek için daha fazla kişi alması ve dünya çapından gazetecilerin kendilerine eşlik etmesi için "Rachel Corrie"nin bir limana götürüleceğini söyledi.

Sözcü, bu karardan yolcuları haberdar edebilmek için irtibatın yeniden sağlanmasını umduklarını ifade etti.

Gazze'ye giden gemi durduruldu

AFP ajansına konuşan kuruluşun yetkilisi Audrey Bomse, "Şu an itibariyle gemiyle bütün irtibatımızı kaybettik. Bunun İsrailler tarafından yapılmış bir sabotaj olduğunu düşünüyoruz" dedi. Gemideki aktivistler daha önce İsrail'in müdahale etmesi durumunda direnmeyeceklerini söylemişlerdi.

Associated Press ajansı İsrail'in gemiye yönelik detaylarını vermediği bir eylemde bulunduğunu bildirdi.

AP ajansı ayrıca, geminin bugün öğleden sonra Gazze açıklarına 20 mil kadar yaklaşmasının beklendiğini bildirmişti.

GEMİDEKİLERİN DİRENMEYECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

İrlanda-Filistin Dayanışma Kampanyası’ndan (IPSC) Kevin Squires dün yaptığı açıklamada, gemideki gönüllülerin, İsrailli yetkililer tarafından durdurulurlarsa direnmeyeceklerini söylemişti. Squires, "Bir baskın anında yere oturup kollarını havaya kaldırarak teslim olacaklar. Tutuklanırlarsa da karşı koymayacaklar” demişti.

İRLANDA İSRAİL'İ UYARMIŞTI

İrlanda Başbakanı Brian Cowen İsrail’e çağrıda bulunarak, Gazze yolundaki gemiye müdahale edilmemesini istemişti. Cowen, götürülen insani yardım malzemeleri arasında onarımlarda kullanılmak üzere çimento bulunmasının sorun yaratmasından endişe ettiklerini belirtmişti. Gemide, tıbbi araç-gereç, okul malzemesi, oyuncaklar ve çimentonun da bulunduğu toplam 750 tonluk yardım malzemesi var.

RACHEL CORRIE KİMDİR?

ABD'li barış gönüllüsü Rachel Corrie, 16 Mart 2003'te Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin evlerini yıkmak üzere harekete geçen bir İsrail buldozerinin önüne çıktı. Corrie İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürüldü.

Rachel Corrie, Evergreen State College'de sanat dersleri alarak eğitim gördü. Üç yıl boyunca gönüllü olarak, ruhsal bozukluğu olan hastalara haftalık ziyaretleri yaptı, destek oldu. Yazar ve sanatçı olmak, barış için çalışmak gibi hedefleri olan Corrie, ABD'nin Irak'ı işgali üzerine İsrail'in Gazze'de kıyıma girişeceği ve bunun ancak bölgedeki ilgiyi canlı tutmakla engellenebileceğini öngörerek, Gazze'ye uluslararası gözlemci olarak gitmişti.

16 Mart 2003'te İsrail tanklarına karşı vicdanını siper ederek öldürülen Rachel Corrie’nin ölüm tarihi olan 16 Mart tarihi, Uluslararası Dünya Vicdan Günü olarak ilan edildi.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,824 µs