En Sıcak Konular

İsrail'e su da yok gaz da

4 Haziran 2010 09:16 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail ile ilişkiler normalleşene kadar herhangi bir alanda çalışma yapmayacaklarını söyledi.

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren konvoya saldırması ve 9 Türk’ü şehit etmesinin ardından gerilen Türk İsrail ilişkileri yeni bir boyut kazanıyor. Türkiye İsrail’le ilgili yeni enerji çalışmalarını askıya aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Verimliliği Konferansı’nda gazetecilerin sorusu üzerine, son gelişmelerle birlikte enerjide İsrail ile ilgili süreç normalleşinceye kadar herhangi bir projenin gelişimini düşünmediklerini bildirdi.

ZAMANI DEĞİL

Manavgat’taki suyun kullanımı fizibilitesiyle ilgili veya Mavi Akım 2’nin gaz taşımacılığı ile ilgili konularda herhangi bir süreci başlatmak niyetinde olmadıklarını belirten Yıldız, ‘’Orada insan odaklı konulardan bahsederken bile zorlandığımız bir ortamda böyle projelerden bahsetmenin zamanı değildir” dedi.

ÇABA SARF ETMEYİZ

Özel sektörün projelerini kapsayıp kapsamadığına ilişkin bir soru üzerine de Yıldız, özel sektörün irtibatlarıyla ilgili herhangi bir hususa değinmediğini bildirdi. Şu anda bu iki projenin dizayn aşamasında olan projeler olduğunu anımsatan Yıldız, ‘’Bunlarla alakalı herhangi bir çaba sarf etmeyi düşünmüyoruz’’ dedi.

AZERBAYCAN’LA FiYATTA MUTABIK KALDIK

Bakan Yıldız, önümüzdeki hafta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin ve Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Igor Seçin’in İstanbul’da olacaklarını söyledi. Ziyarette, Azeri gazı anlaşmasının da konuşulacağını belirten Yıldız, “Azeri gazında yeni fiyatlamaya ilişkin olarak uluslar arası değerlerin altında kalmadan iki ülkenin menfaatleri ve üzerinde mutabık kalabilecekleri bir fiyat mekanizması oluşturuldu. Bu konuda herhangi bir aksaklık olacağını düşünmüyorum. İnşallah hep birlikte Azeri gazının, 2016-2017’den sonra üretilecek Şahdeniz 2 gazının hem Türkiye’de kullanımı hem de Türkiye üzerinden Avrupa’da kullanımıyla ilgili bir anlaşma yapılmış olacak’’ dedi.


bugün

 



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,091 µs