teyakkuza geçmiş | " /> teyakkuza geçmiş | "/>

En Sıcak Konular

Aksaz Deniz Üssü teyakkuza geçmiş

4 Haziran 2010 08:18 tsi
Aksaz Deniz Üssü teyakkuza geçmiş 
İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıdan kısa bir süre sonra, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'nde hareketli saatlerin yaşandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre üsteki askerler alarma geçirildi, savaş gemileri de hareket etmek üzere hazırlandı. Bu üssün teyakkuza geçirilmesi, Ankara'nın kararlı tutumunun işareti olarak algılandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şili dönüşünde, "Alacağımız kararlar, milletimiz için hayırlı olsun." sözünün, bu durumu teyit ettiği kaydedildi. Erdoğan'ın bu sözleri, gerektiği takdirde askeri bir harekât yapılacağı şeklinde yorumlandı. İsrail'in, yardım gönüllülerini yargılamadan serbest bırakmasında Türkiye'nin sert ve kararlı tavrının etkili olduğu belirtiliyor.

Aksaz Deniz Üssü, Türkiye'nin en önemli üslerinden birisi. Yapımı 1992'de tamamlanırken, 2000 yılında ise modernleştirildi. Aksaz, bağlı birliklerini savaşa hazır tutmanın yanı sıra bölgede harekât icra eden gemilere lojistik ve onarım desteği sağlıyor. Harp Filosu Komutanlığı da burada konuşlanmış durumda. Üssün çevresi, teknoloji düzeyi yüksek savunma aygıtlarıyla su üstü, su altı ve hava taarruzlarına karşı korunuyor. Bu arada İsrail'in hükümet yanlısı gazetesi Jerusalem Post ile İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka sitesi, bir sonraki Gazze yardım filosuna Türk donanmasının eşlik edeceğini iddia etti. Askeri çevreler, Türk donanmasının yardım gemilerine eşlik etmesinin özellikle 'stratejik caydırıcılık' açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

zaman



Bu haber 1,263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs