En Sıcak Konular

Furkan'ın kafasına 4 kurşun!

4 Haziran 2010 01:38 tsi
Furkan'ın kafasına 4 kurşun!  
Adli Tıp raporuyla ortaya çıkan korkunç gerçek... Furkan yerde can çekişirken kafasına 4 kurşun sıktılar!

Mavi Marmara’ya yapılan hain saldırıda ölen 9 Türk’ten biri olan 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın, yaralı olmasına rağmen başına sıkılan kurşunlarla can verdiği ortaya çıktı

İsrail’in, Akdeniz’de uluslararası sularda katlettiği 9 yardım gönüllüsünden biri olan 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın, hunharca öldürüldüğü ortaya çıktı. Mavi Marmara’da, helikopterle yapılan ilk indirmenin ardından göğsünden vurulan Furkan’ın, yerde can çekişirken gözü dönmüş bir İsrail askeri tarafından kafasına sıkılan 4 kurşunla hayatını kaybettiği öğrenildi. Gemideki aktivistlerinden Kuveytli Ali Buhamd, “Yaralı bir Türk’ü başına ateş açıp öldüren bir İsrail askeri gördüm” demişti.

Üniversite hayali yarıda kaldı

Fatih Camii’nde öğle vakti cenaze namazı kılınan Furkan Doğan, İHH’nın konvoyuna Kayseri’den katılmıştı. Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi son sınıf öğrencisiydi. Derslerindeki başarısıyla öğretmenleri ve arkadaşlarının gözdesiydi. Gazze’ye insani yardım götürüleceğini haber alınca, herşeyi bir kenara bırakıp yola çıktı. Giderken ailesi ve arkadaşlarıyla helalleşti. Dönünce hayallerini gerçekleştirecek, iyi bir üniversitede okuyacaktı fakat olmadı.

ABD vatandaşıydı

Babasının ABD’de, eğitim çalışmaları yaptığı sırada doğduğu için Amerika vatandaşı olan Furkan , Mavi Marmara’daki en genç sivil toplum gönüllülerinden biriydi. İlk iki gün öldüğü açıklanan Türkler arasında ismi açıklanmayınca ailesi rahatlamıştı. Ancak cenazeler Türkiye’ye gelince acı gerçek ortaya çıktı. Furkan’ın evine ateş düştü. ABD pasaportu olduğu için ismi listede yoktu. Doğan ailesinin 3 çocuğundan biri olan Furkan’ın evinde ağıtlar yükselirken; dedesi Mustafa Doğan “Üzüntü ile mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Zira, torunum şehit oldu. Çok sakin, efendi, sabırlı ve soğukkanlıydı” dedi. Furkan Doğan, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra uçakla Kayseri’ye götürüldü. Furkan’ın cenazesi bugün toprağa verilecek.

İsrail’e lanet yağdı

İsraİllİ askerlerin katlettiği 9 kişiden 8’i için Fatih Camii’nde cenaze namazı kılındı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan binlerce kişi cami avlusunu doldurdu. Avluda yer kalmayınca kalabalık cami dışında kaldı. Törene katılanlar sık sık tekbir getirdi ve “Kahrolsun İsrail”, “Katil İsrail” sloganları attı. Tabutlar Türkiye ve Filistin bayrağına sarıldı. Aralarında Şam Müftüsü’nün de bulunduğu 8 imam tek tek her yardım gönüllüsünün cenaze namazını kıldırdı. Cenazeler daha sonra memleketlerine gönderildi. Yakınları gelmediği için Cevdet Kılıçlar’ın cenaze töreni bugün yapılacak.

Cengiz Akyüz (41)

Konvoya Hatay’dan katıldı. İskenderun İnsani Yardım Derneği üyesi Cengiz Akyüz evli ve iki çocuk babasıydı.

Ali Haydar Bengi

Sivil örgüt Ayder’in başkanıydı. Mısır El Ezher Üniversitesi mezunuydu. Diyarbakır’da cep telefonu tamir servisi işletiyordu.


Cevdet Kılıçlar (38)

İHH basın sorumlusu. Muhabirlik ve haber yöneticiliği yaptı.Görgü tanıkları fotoğraf çekerken başından vurularak öldürüldüğünü anlattı.

Çetin Topçuoğlu (56)

Milli tekvandocu. Kaptan köşkünü korumakla görevliydi. Kaptan köşküne giren askerlere direndiği sırada öldürüldü.

Fahri Yaldız (43)

İHH’nın yardım konvoyuna katılmak için Adıyaman’dan İstanbul’a geldi. Fahri Yıldız’ın evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Cengiz Songür (47)

İzmir’den katıldı. Karabağlar’da Tekstil işleri yapan Cengiz Songür, 7 çocuk babasıydı.

İbrahim Bilgen (60)

Konvoya Siirt’ten katılan Bilgen, aynı zamanda Saadet Partisi Siirt İl Müfettişi’ydi.

Necdet YıldIrIm

İHH’de görevliydi. Engelli bir çocuğunun olduğu, haftanın üç günü çocuğunu bir rehabilitasyon merkezine götürdüğü öğrenildi.

gazetevatan



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,975 µs