En Sıcak Konular

Şırnak karıştı, BDP'li vekil yaralı

4 Haziran 2010 01:31 tsi
Şırnak karıştı, BDP'li vekil yaralı Arbede çıktı, BDP’li Bayındır’ın kalçası kırıldı.

Silopi’de BDP’lilerin 10 bin kişiyle Habur Sınır Kapısı’na başlattığı yürüyüşe polis müdahale edince ortalık savaş alanına döndü. Çıkan arbedede BDP Milletvekili Bayındır’ın kalça kemiği kırıldı.
BDP terör örgütüne yönelik operasyonların durması, bazı üniversitelerde Kürt kökenli öğrencilere saldırıların son bulmasını istemek için Şırnak’ın Silopi ilçesinde yürüyüş düzenledi. İlçe merkezinde esnaf kepenk kapatırken, öğleden sonra toplanan yaklaşık 10 bin kişi, Habur Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti. BDP milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır, partili belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüşte parti otobüsüne ’Kürt sorununda demokratik çözüm için Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan, muhatap alınsın’ pankartı açıldı. Yürüyüşe katılanlar, Kürt sorununun çözümünde muhatap bulamadığı için ‘Çekiliyorum’ diyen PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a, ’çekilme’ çağrısı yaptı.

Gaz ve suyla müdahale

Yürüyüşe katılanlar Silopi ilçe merkezinden Habur Sınır Kapısı’na yönelirken, ilçede geniş önlem alan polis çıkışta yolu kesti. Yürüyüşün izinsiz olduğunu belirten emniyet yetkilileri, kalabalığın dağılmasını istedi. Ancak grup yürüyüşe devam etmek isteyince gerginlik tırmandı ve arbede çıktı. Göstericiler taş atmaya başlayınca polis de biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Ortalık ana baba gününe dönerken, BDP Şırnak milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan kendilerini arbedenin ortasında buldu. Hasip Kaplan biber gazından etkilenirken, Sevahir Bayındır’ın kalça kemiği kırıldı. Hemen Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sevahir Bayındır’a ilk müdahale burada yapıldı, ardından ambulansla Mardin’e gönderildi. Sevahir Bayındır’ın buradan uçakla Ankara’ya götürüleceği açıklandı. Silopi ilçe merkezini savaş alanına çeviren ve ara sokaklarda 2 saat süren olaylarda bazı polislerle ile göstericilerden yaklaşık 10 kişi yaralandı, bazı kişiler gözaltına alındı.

gazetevatan.com
 



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs