En Sıcak Konular

İstanbul Valiliği'nden son açıklama

3 Haziran 2010 17:19 tsi
İstanbul Valiliği'nden son açıklama İstanbul Valiliği, İstanbul'a getirilen 433 kişi muayene edildi. 28 kişiden 17'si ateşli silah yaralanması 9 tanesi darp travması, 2'si de dahili aciliyetleri nedeniyle hastaneye sevkedildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yardım gönüllülerinin adli muayenelerinin İstanbul Protokolü'ne uygun bir şekilde Adli Tıp Uzmanı, Psikiyatri Uzman ve Adli Tıp Asistanı'ndan oluşan 3 kişilik heyet tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Muayene için 30 heyet oluşturulduğu belirtilen açıklamada protokol kaydı yapılan 433 kişiden 368'inin muayenesinin yapıldığını 65 kişinin ise kendi istekleriyle muayene yaptırmadan ayrıldığı ifade edildi.

Muayene için gelenlere fizik muayene yanı sıra, psikiyatrik muayene yapıldığı ve kan ve idrar örnekleri alındığı dile getirilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Muayene sonucu 28 hastanın hastanelere sevk edilmeleri gerektiği tespit edilmiştir. Bu hastaların 17 tanesi ateşli silah yaralanması, 9 tanesi darp travması, 2 tanesi de dahili aciller nedeniyle sevk edilmişlerdir. Sevklerin, 12'si Bakırköy Dr.Sadi Konuk EAH'sine, 5'i Bağcılar EAH'ne, 5'i Haseki EAH'ne, l'i Cerrahpaşa Tıp Fakültesine, 2'si İstanbul Tıp Fakültesine, l'i Okmeydanı EAH'ne, l'i Gebze Farabi Devlet Hastanesi ve l'i Özel Avicenna Hastanesine gerçekleştirilmiştir. Sevk edilen hastaların gerekli muayene ve tetkikleri yapılmış, 6'sının Bağcılar EAH'ne l'inin İstanbul Tıp Fakültesine, l'inin Haseki EAH'ne ve l'inin de Gebze Farabi Devlet Hastanesine yatış işlemi yapılmıştır. Adli Tıp Kurumu tarafından olayda hayatını kaybeden 9 cenazeye otopsi uygulaması yapılmıştır. Bu cenazelerin 8 tanesi T.C. vatandaşı, 1 tanesi Türk uyruklu Amerikan vatandaşıdır. Tüm olguların, ateşli silah yaralanması ile hayatını kaybettiği tespit edilmiş, otopsileri tamamlanarak 03.06.2010 günü saat:09.30'da ailelerine teslim edilmiştir."

(CİHAN)



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,187 µs