En Sıcak Konular

Salah: Beni öldürmeye çalışırken başkalarını vurdular

3 Haziran 2010 15:24 tsi
Salah: Beni öldürmeye çalışırken başkalarını vurdular Filistinli lider Salah, "Askerler beni öldürmeye çalıştı... Ben sandıkları kişilere doğru ateş açtılar" dedi

İsrail'in 31 Mayısta Gazze'ye yardım filosuna düzenlediği saldırı sonrasında gözaltına alınan, İsrail'deki İslam Hareket lideri Şeyh Raid Salah, "İsrail askerlerinin gemideki baskın sırasında kendisini öldürmeye çalıştığını" belirtti.

Mavi Marmara gemisine İstanbul'dan katılan ve filodaki gemilerin ele geçirilip Aşdod limanına çekilmesinden sonra diğer yolcular gibi gözaltına alınan Salah, bugün Aşkelon'da çıkarıldığı mahkemede, "Askerler beni öldürmeye çalıştı... Ben sandıkları kişilere doğru ateş açtılar" diye konuştu.

Pazartesi günü Mavi Marmara'ya düzenlenen baskın sırasında Salah'ın öldüğü, ardından başından yaralandığı ve Hayfa'da ameliyata alındığı yolunda iddialar ortaya atılmış, söylentilerin doğru olması halinde bunun İsrail'deki Arap toplumunu üçüncü intifadaya kadar sürükleyebileceği yorumları yapılmıştı.

İsrail askerlerinin gemiye ellerinde suikast listesi olduğu belirtilen kitapçıklarla girmesi ve Salah'tan uzun süre haber alınamaması bu iddiaları güçlendirmişti.

Salah ile birlikte halen gözaltında tutulan İsrailli Araplardan Arap Yüksek Gözlem Komitesi Başkanı Muhammed Zeydan, yine İslami Hareket'in güney bölgesi sorumlusu Şeyh Hammad Ebu Daabis ve Özgür Gazze hareketi liderlerinden Lubna Masarva'nın bugün öğleden sonra salıverilmeleri bekleniyor.

Dünya Bülteni



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,328 µs