En Sıcak Konular

Doğan Grubu'nda Üst Düzey İstifa!

3 Haziran 2010 15:03 tsi
Doğan Medya Grubu bu istifa ile sarsılacak! Doğan Gazetecilik İcra Kurulu üyesi ve Pazarlama, Satış, İş Geliştirme Grup Başkanı Tijen Mergen istifa etti.

İstifanın nedeni ise İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen ile 1 Şubat 2010 tarihinden bu yana Doğan Gazetecilik İcra Kurulu başkanlığı görevini yürüten ve CEO'su olan Servet Topaloğlu arasında patlak veren kriz...

Gelen duyumlara göre krizin sebebi geçtiğimiz hafta Servet Topaloğlu Tijen Mergen'den pazarlamayla ilgili bazı verileri istedi.

Veriler kendisine istediği tarihte teslim edilmeyince Topaloğlu Tijen Mergen'i odasına davet etti ve sert çıktı. Göreve geldiği tarihten bu yana İcra Kurulu başkanı ve CEO Servet Topaloğlu ile İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen arasında süren soğuk savaşta bu olay bardağı taşıran son damla oldu.

Tijen Mergen pazartesi akşamı Doğan Medya Center'de gerçekleşen Milliyet'in 60. yıl kutlamasında rahatsızlığını Aydın Doğan'ın kızı Hanzade Doğan'a iletti. Hanzade Doğan bu durum üzerine Servet Topaloğlu'nu aradı. Kendisinin Hanzade Doğan'a şikayet edilmesinden rahatsız olan Topaloğlu da ertesi günü Tijen Mergen'i çağırarak kendisiyle bu şartlarda çalışmak istemediğini dile getirdi.

Perakendeciler Derneği Danışma Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Servet Topaloğlu'nun Milliyet Gazetesi'nin satış ve pazarlamasını başarısız bulduğu, promosyon kampanyalarını beğenmediği, Mergen'e bağlı birimler yüzünden gazetenin geçtiğimiz yıllardan beri hergün milyonlarca dolar zarara uğratıldığını düşündüğü ifade ediliyor.

EKİBİ BODRUM KATA TAŞINMIŞTI

İstifasını veren İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen'in ekibi geçtiğimiz hafta 4.kattan alınarak Doğan Medya Center'in -1 olarak bilinen bar ve yemekhanenin de bulunduğu bodrum katına yerleştirilmişti. Tijen Mergen'in bu duruma da sinirlendiği ve bunu kendisine ve ekibine yapılmış bir hareket olarak nitelendirdiği öğrenildi.

ERGENEKON GÖZALTISI

Tijen Mergen geçtiğimiz yılın Nisan ayında Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınarak daha sonra serbest bırakılmıştı.

TİJEN MERGEN KİMDİR?

1959 doğumlu Tijen Mergen, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Lisans derecesiyle mezun oldu.

Çalışma hayatına 1982 yılında Apple Bilgisayar'da Satış Temsilcisi olarak adım atan Mergen, 13 yıl boyunca NCR Türkiye'de Satış Müdürlüğü ve NCR Orta ve Doğu Avrupa Bölgelerinde çeşitli üst düzey yöneticilik görevlerini üstlendi.

NCR'da daha çalışmaya başladığı ilk yıllardaki başarısıyla "Yılın Satış Uzmanı" olarak seçilmiş, devamında NCR Şirketleri arasında "En Yüksek Kota" sahibi olarak Yönetim Kurulu Başkanı tarafından ödüllendirildi.

NCR'da 1994-1998 yılları arasında 27 ülkenin dahil olduğu Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'nde Finans Sektörü Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini yürüttü.

Daha sonra Bilkom Bilişim Hizmetleri A.Ş.'de Genel Müdür olarak hizmet vermiş olan Mergen; burada farkındalık üzerine geliştirdiği ve "iCan" adını verdiği projesi ile %49 pazar bilinci sağlayarak; Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'nden (IPRA) ödül kazandı.

Mergen, Bilkom Bilgisayar ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.'nin Komili Holding'den Koç Holding'e devri sürecinde de aktif rol almış ve sürecin başarı ile tamamlanmasını sağladı.

Tijen Mergen 2003'ten beri Doğan Gazetecilik bünyesinde Pazarlama ve İş Geliştirme Grup Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi olarak profesyonel çalışmalarına devam ediyordu.Mergen, 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından verilen "Yılın Profesyonel İş Kadını" ödülünü aldı.



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs