En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı'na cepten el salladılar

3 Haziran 2010 13:52 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öğrencilerle 3. Nesil iletişimi kullanarak 'cep'ten görüntülü görüştü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de mezun olduğu okulda hizmete giren Vodafone İlk Adım Anasınıfı'nın öğrencileri ile 3. Nesil iletişimi kullanarak 'cep'ten görüntülü görüştü.

Türkiye Vodafone Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve AÇEV işbirliği ile 2007 yılından bu yana okul öncesi eğitim alanındaki yatırımlarını bir üst noktaya taşınarak 2009-2010 öğretim yılında 'İlk Adım' programı altında bütünleştirdi.

Bu kapsamda yürütülen programa alınan ana sınıfı, Cumhurbaşkanı Gül'ün de eğitim gördüğü Kayseri Nazmi Toker İlköğretim Okulu'nda hizmete girdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın Nazmi Toker İlköğretim Okulu Vodafone İlk Adım ana sınıfına gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül, Vodafone 3G+ teknolojisi ile makamından okula bağlanarak, okul müdürü, ana sınıfı öğretmeni ve öğrencileri ile görüntülü görüştü.

Ana sınıfının hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: "Ben Nazmi Toker Ortaokulu'ndan, 1960'lı yıllarda mezun oldum. Doğrusu bütün büyük şirketleri bu tip sosyal sorumluluk projelerinde teşvik ediyorum. Birçok kere böyle okullar yaptığınızı da söylediler. Çok memnun oldum. Bunun mezun olduğum okula rastlaması, o da ayrıca benim için bir memnuniyet kaynağı oldu. Çok tebrik ediyorum sizi, teşekkür ediyorum. Oradakilere de selam söyleyin. Tekrar tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Çocukların hepsinin gözlerinden öpüyorum. "

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da sözkonusu programa verdikleri önemin altını çizerek, sosyal sorumluluk alanındaki yatırımlarına hızla devam edeceklerini belirtti. Timuray, "Vodafone Türkiye olarak ülkemizin gelecekte bilgi toplumuna dönüşmesi için uzun vadeli bir yaklaşımla ve kararlılıkla yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Ilk Adım programımız şirketimizin sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda büyük önem verdiği eğitim alanındaki uzun dönemli yatırımlarının itici gücüdür." diye konuştu.

2009-2010 öğretim yılında 18 il ve 180 ilköğretim okulunda yürütülen, anasınıfı kurulumundan veli-öğretmen eğitimine kadar geniş kapsamda ele alınan Ilk Adım okul öncesi eğitim programı ile 3 yılda 20 ilde donatılan 302 anasınıfında toplam 36 bin 500 anne ve çocuk okul öncesi eğitim ile tanışmış oldu. Türkiye Vodafone Vakfı, kurulduğu günden bu zamana geçen 3 yıla yakın sürede 8 milyon TL yatırım yaptı.

cihan



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,036 µs