-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Gül: İsrail'e daha faturayı kesmedik -Video

3 Haziran 2010 13:48 tsi
Gül: İsrail'e daha faturayı kesmedik -Video Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıya ilişkin, "İsrail tarihin en önemli hatalarından birisini yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül Yaptığı açıklamada: Bu yanlışın ne büyük bir yanlış olduğunu ileride çok daha fazla anlayacaktır.

Şüphesiz ki Türkiye kendi vatandaşlarına ve kendi gemisine karşı uluslararası sularda yapılan böyle bir saldırıyı asla affetmeyecektir. Soğukkanlı bir şekilde bunun gereğini yapacaktır" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara'dan kara yoluyla Çorum'a giderken Sungurlu ilçesinde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Gül, burada halka hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Kısa süreliğine de olsa ilçe halkıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, kendisine gösterilen ilgi ve sevgiye teşekkür etti. ''Bilmiyorum daha önce bir Cumhurbaşkanı aranızda oldu mu?'' sözlerine vatandaşların ''hayır'' diye karşılık vermesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, ''Bundan sonra devlet adamları daha fazla aranızda olacak'' dedi.

Çorum ve çevresinin tarihin en eski uygarlıklarına ev sahipliği yaptığını, yer altı ve yer üstü zenginliklerine sahip olduğunu belirten Gül, buraları gün ışığına çıkarmak ve tanıtmak gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin geleceğinin bugünlerden çok daha aydınlık olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

''Çocuklarımız büyüdüğünde çok daha güzel bir Türkiye'de, çok daha güzel bir Çorum'da, çok daha güzel bir Sungurlu'da daha iyi imkanlarla çalışacaklar ve yaşayacaklar. Sizlere tavsiyem, birbirinizi sevin, sayın, kardeşliğinizi pekiştirin. Aranızda ayrım yapmayın, aranıza nifak sokmayın. Aranızda küslüğe, huzursuzluğa müsaade etmeyin.

Birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu temin etmeli ve çok çalışmalıyız. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Maalesef terörle mücadelede şehitler veriyoruz. Vatanın birliği ve bütünlüğü için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden asker, polis, tüm güvenlik güçlerine şükranlarımı sunuyorum ve Allah'tan rahmet diliyorum.''

 

-''İNSANLIĞA BÜYÜK DERS VERİLDİ''-

Filistin'e insani yardım götüren gemilere İsrail tarafından yapılan saldırıya da değinen Cumhurbaşkanı Gül, ''Dünyanın her tarafından gelen insanlarla birlikte Akdeniz'de, Filistin'e yardım için, insanlığa ders vermek için, insanların yardım çağrısına el uzatmak için oraya giden vatandaşlarımıza karşı gösterilen zalimlik ve korsanlık karşısında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet diliyorum'' diye konuştu.

Bu olayla bütün dünya ve insanlığa büyük bir ders verildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ''Umarım dünya bundan ders alacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlara hitabının ardından Çorum'un Sungurlu ilçesinden, Yazılıkaya ve Hattuşa ören yerlerini ziyaret etmek üzere Boğazkale ilçesine hareket etti.



Bu haber 4,586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,875 µs