En Sıcak Konular

İsmi listede yoktu ama şehit oldu

3 Haziran 2010 13:28 tsi
Gazze'ye yardım götüren gemide yer alan ancak ismi yolcu listesinde bulunmayan bir kişinin de şehit olduğu ortaya çıktı.

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan gemilere İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda, Adıyamanlı Fahri Yaldız'ın (43) da şehit olduğu ortaya çıktı.

Yardım konvoyuna yapılan saldırıda şehit düştüğü belirtilen 4 kişi arasında ismi yer almayan Fahri Yaldız'ın da İsrail'in saldırısında hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Şehit Fahri Yaldız'ın şehit olmadan önceki görüntüleri geriye kaldı. Adıyaman Belediyesi'nde elektrikçi olarak görev yapan ve İHH'nın tüm etkinliklerinde aktif olarak görev alan 4 çocuk babası Fahri Yaldız'ın şehit olduğu haberi Adıyaman'dan birlikte gittiği arkadaşları tarafından bildirildi.

Acı haberin duyulması üzerine sabahın ilk ışığıyla birlikte Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, eski Belediye Başkanı Abdulkadir Kırmızı, Adıyaman İnsanı Yardım Derneği Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan başta olmak üzere belediye personelleri ve çok sayıda vatandaş evinin önüne akın etti. Fahri Yaldız'ın evinin bulunduğu apartman Türk ve Filistin Bayrakları ile süslenirken, cenaze töreni ve taziye evi konusunda hazırlıklar başlatıldı. Fahri Yaldız'ın şehit olmasından dolayı mutlu olduklarını bazı yakınları ifade ederken, Fahri Yaldız'ın İbrahim isimli oğlu göz yaşlarına hakim olamadı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Fahri Yaldız'ın tüm İslam Aleminin şehidi olduğunu ve şehidimize yakışır bir şekilde cenaze töreni düzenleyeceklerini vurguladı.

Büyükaslan, hayatını kaybeden kişilerin listesinde Fahri Yaldız'ın yer almamasıyla ilgili olarak ise, "Kesin haber Atatürk Hava Limanı'nda THY uçakların inmesiyle kesinleşti. Çünkü kesin olarak şehitlerin ve yaralıların bir türlü isimleri tespit edilemiyordu. Ben dışişleri bakanlığı personel daire başkanlığı ile görüşmüştüm. Ancak şehitlerimizin ve Gazze'ye kadar giden gönüllülerin gelmesiyle kesenlik kazanacağı bize söylendi. Fahri kardeşimizin kendisinin nereye defnedileceği ve taziye yerinin neresi olacağı belirlenmeye çalışılıyor. Şehidimiz tüm insanlığın şehididir. Çok kısa zamanda nereye defnedileceği ve taziye yeri belli olacak Tarifeli uçakla yarın sabah geleceğini tahmin ediyoruz. Cuma namazından sonra şehidin cenaze namazı kılınır ve defnedilir" dedi.

Adıyaman İnsanı Yardım Derneği Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan, gece saat 04.00 itibariyle şehit haberinin kesinleştiğini belirterek, Adıyaman'dan yardım gemisinde olan Abdullah Keskin, Murat Yıldırım ve Nevzat Taşkın'ın sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti. Fahri Yaldız'ın kardeşi Habip Yaldız ise, ağabeyinin şehit olmasından ve şahadet mertebesine ulaşmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek,"Ağabeyimiz şehit olmak için gitmişti. Kendisi iyilik sever ve yardımsever bir adamdı. Gitti ve şehit oldu. İlk gün İsrail gemilere müdahale ettiği zaman biz şehit olduğunu anlamıştık. İnşallah şehitliği kabul olur. Yalnız bize haber biraz geç ulaştı. Allah onun cihadını kabul etti. Çocukları için üzülüyoruz ama şehit olmasından dolayı seviniyoruz" dedi.

Cenazenin ne zaman geleceği ve taziye yeri hakkında yetkililerden şuana kadar bir açıklama yapılmadı.

bugün

 




Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs