En Sıcak Konular

Fransız basını: İsrail hiç bu kadar tecrit edilmemişti

3 Haziran 2010 12:34 tsi
Fransız basını: İsrail hiç bu kadar tecrit edilmemişti Fransız basını, Gazze'ye giden yardım gemisine saldıran İsrail'in hiç bu kadar tecrit edilmediğini yazdı.

Fransız basını, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısından sonra İsrail'in "hiç bu kadar tecrit olmadığı" yorumunda bulundu.

Yardım gemilerine saldırıyla ilgili gelişmelere bugün de ilk sıralarda yer veren Fransız gazetelerinden Liberation, başmakalesinde, "İsrail'in propaganda aleti, haklı çıkartılamazı haklı çıkartmaya uğraşıyor. Ancak İsrail'in dostları ve müttefiklerinin sabrının da bir sınırı var. İsrailli hiçbir yetkilinin bu operasyonun siyasi olduğu kadar ahlaki sorumluluğunu kabul etmemesini anlamak çok zor" görüşü dile getirdi.

François Sergent tarafından kaleme alınan başmakalede, "İsrail'in uyguladığı ablukanın Hamas'ı güçlendirmekten başka bir işe yaramadığı" ifade edildi ve "Gazze'ye giden insani yardımların yarısının İsrail tarafından engellenmesinin hiçbir kabul edilebilir tarafı olmadığı" yorumu yapıldı.

"İsrail devleti hiç bu kadar tecrit olmamıştı" denilen başmakalenin sonunda, "ABD ve AB'nin artık İsrail'in güvenliğiyle birlikte, Gazze'deki umutsuzların durumuyla da yakından ilgilenmek zorunda olduklarına" işaret edildi.

Le Figaro gazetesinde Pierre Rousselin tarafından kaleme alınan başmakalede ise gemilere saldırının, İsrail ve Filistinliler arasında doğrudan görüşmeler başlatmayı planlayan ABD yönetimi için "kötü bir dönem denk geldiği" yorumu yapıldı.

Başmakalede, bu saldırı yüzünden BM'nin İran'a uygulanmasını istediği yeni yaptırımların da zorlaşabileceği görüşe dile getirildi.

BM Güvenlik Konseyinin halen İsrail'in saldırısına odaklandığı hatırlatılan başmakalede, bu ortamda İran aleyhine bir yaptırım kararı çı kmasının zor olduğu ifade edildi.

Başmakelenin sonunda, "İran ile ilgili olarak ABD ve İsrail diplomasisinin tuzağa düşme riski bulunduğu" yorumu yapıldı.

dünya bülteni
 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,525 µs