En Sıcak Konular

Gösteriler sona erdi

3 Haziran 2010 11:55 tsi
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı üyelerinin, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde 2.5 gündür devam eden protestosu sona erdi.

İHH görevlilerinden Muhammed Koçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto amacıyla dün akşam Taksim Meydanı'nda binlerce kişinin toplandığını, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile gemideki diğer gönüllülerin serbest bırakıldığı ve uçağa bindirildiği haberi gelince oradaki mitingin sona erdiğini söyledi.

Daha sonra herkesin karşılama için Atatürk Havalimanı'na gittiğini, ancak karşılama fırsatı olmadan Başkan Yıldırım'ın polis eşliğinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumuna götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiğini anlatan Koçoğlu, ''Saldırı sonucu şehit olanların cenaze namazları öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınacak'' dedi.

Yaklaşık 2.5 gündür süren eylemlerin, dün gece saat 02.00'de, haber gelmesinin ardından sona erdiğini ifade eden Yıldırım, ''Dün gece başkonsolosluk binası önünde yalnızca İHH görevlileri vardı. Eylemimiz şu an sona erdi. Yardım gemilerimizin hala ulaşmamış olmasıyla beraber, Başkanımızın geri gelmesi bizi buradan kaldıran tek sebeptir. Eğer gemilerle ilgili açıklamalar olmazsa ya da yardımlar ulaşmazsa, tekrar meydanlara ineceğiz. Cuma günü protesto için Beyazıt Meydanı, Cumartesi günü de Çağlayan Meydanı'nda olacağız'' diye konuştu.



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,566 µs